Városlista
2022. január 21, péntek - Ágnes

Hírek

2016. December 04. 07:31, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

Az advent ne a türelmetlen várakozásról szóljon

Az advent ne a türelmetlen várakozásról szóljon

A várakozás önmagában is örömteli, ha arra készülünk, hogy örömöt szerezzünk a másiknak. Ez a fajta készület, amelyben fel lehet töltődni, ez a fajta készület örömmel tölti be a szívünket.

Ezen gondolatok megosztásával határozta meg a karácsonyra való várakozás legfőbb célját Rónaszéki Gábor, a Sarlós Boldogasszony Templom plébánosa december 3-án, a második adventi gyertya meggyújtása alkalmából tartott városi ünnepségen.

„Az a nyolvanhét éves néni, igazán át tudja élni az adventi készülődést, aki nap mint nap elmegy a temetőbe, a szentmisére, a postára, aztán a napja nagy részét a konyhában tölti és süteményeket készít. Mert Annuska a diós kiflit szereti, Tomikának a vaníliás tekercs a kedvence. Gáborkának huszárcsókot készít és sorra veszi mind az unokákat, mert mindegyikről tudja kinek mi a kedvence. És mindenkinek a kedvére akar tenni. Miközben szorgoskodik, a Jóisten oltalmába ajánlja őket. Mindig éppen azt, akinek a kedvéért süti azt a süteményt. És persze közben lesi az ajtót, hogy mikor érkezik valaki, a gyerekek vagy az unokák közül. Ez a várakozása már önmagában is örömteli, hiszen arra készül, hogy örömöt szerezzen a másiknak.” – mondta a plébános.

Szívhez szóló beszédében arra biztatta az ünnepségen megjelenteket, ne arra törekedjenek, hogy színes papírba csomagolják lelki sivárságukat, hanem ragadják meg a lényegét a várakozás örömteli érzésének és karácsonykor majd azt adják ajándékként, ami a legértékesebb a másiknak. Önmagukat. Egy nyugodt pillanatot, amelyben teljes odaadással tudnak figyelni embertársukra és a szívükhöz közel állókra.

A bensőséges gondolatok megosztását követően a plébános Csányi József polgármesterrel közösen lobbantották lángra városunk adventi koszorújának második gyertyáját.

Az adventi ünnepet a Széljáró Balladás műsora tette teljessé, melyet követően a Királyi Szakácsok forró teával és péksüteménnyel vendégelték meg a városlakókat.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 21. 16:06, péntek | Helyi

Rekordot döntött a kastélyok és várak látogatottsága tavaly Magyarországon

Az eredmény elsősorban annak köszönhető, hogy 5 új létesítményt nyitottak meg és vezettek be a piacra tavaly, miközben minden korábban átadott létesítményük látogatottsága is átlagosan 35 százalékkal nőtt.

2022. Január 21. 13:57, péntek | Helyi

Vince-napi bortúra, vesszőszentelés a hajósi pincefaluban

Helyzetkép a hajósi pincék háza tájáról: milyen a tavalyi évjárat? Hol, mikor lehet vele megismerkedni? Milyen rendezvények várhatóak idén a Pincefaluban? Lesz-e Orbán-nap? Hogyan telelnek a szőlők?

2022. Január 21. 13:54, péntek | Helyi

Hideg és havas lesz a hétvége

A hétvégén (is) hideg időre számíthatunk, emellett több helyen várható havazás. A következő hét szintén hasonlóan indul majd. Mutatjuk a részleteket!

2022. Január 21. 09:00, péntek | Helyi

Kiderült, nem jól veszünk levegőt

Kevés dolog annyira magától értetődő az emberek számára, mint a légzés.