Városlista
2023. szeptember 24, vasárnap - Gellért

Hírek

2016. December 04. 07:31, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

Az advent ne a türelmetlen várakozásról szóljon

Az advent ne a türelmetlen várakozásról szóljon

A várakozás önmagában is örömteli, ha arra készülünk, hogy örömöt szerezzünk a másiknak. Ez a fajta készület, amelyben fel lehet töltődni, ez a fajta készület örömmel tölti be a szívünket.

Ezen gondolatok megosztásával határozta meg a karácsonyra való várakozás legfőbb célját Rónaszéki Gábor, a Sarlós Boldogasszony Templom plébánosa december 3-án, a második adventi gyertya meggyújtása alkalmából tartott városi ünnepségen.

„Az a nyolvanhét éves néni, igazán át tudja élni az adventi készülődést, aki nap mint nap elmegy a temetőbe, a szentmisére, a postára, aztán a napja nagy részét a konyhában tölti és süteményeket készít. Mert Annuska a diós kiflit szereti, Tomikának a vaníliás tekercs a kedvence. Gáborkának huszárcsókot készít és sorra veszi mind az unokákat, mert mindegyikről tudja kinek mi a kedvence. És mindenkinek a kedvére akar tenni. Miközben szorgoskodik, a Jóisten oltalmába ajánlja őket. Mindig éppen azt, akinek a kedvéért süti azt a süteményt. És persze közben lesi az ajtót, hogy mikor érkezik valaki, a gyerekek vagy az unokák közül. Ez a várakozása már önmagában is örömteli, hiszen arra készül, hogy örömöt szerezzen a másiknak.” – mondta a plébános.

Szívhez szóló beszédében arra biztatta az ünnepségen megjelenteket, ne arra törekedjenek, hogy színes papírba csomagolják lelki sivárságukat, hanem ragadják meg a lényegét a várakozás örömteli érzésének és karácsonykor majd azt adják ajándékként, ami a legértékesebb a másiknak. Önmagukat. Egy nyugodt pillanatot, amelyben teljes odaadással tudnak figyelni embertársukra és a szívükhöz közel állókra.

A bensőséges gondolatok megosztását követően a plébános Csányi József polgármesterrel közösen lobbantották lángra városunk adventi koszorújának második gyertyáját.

Az adventi ünnepet a Széljáró Balladás műsora tette teljessé, melyet követően a Királyi Szakácsok forró teával és péksüteménnyel vendégelték meg a városlakókat.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 21. 21:31, csütörtök | Helyi

Természetvédelmi vetélkedő a Péteri-tónál

A Batthyány Lajos Általános Iskola 3 főből álló csapata is részt vett a Petőfiszállási Kistérségi Természetvédelmi Vetélkedőn szeptember 20-án szerdán.

2023. Szeptember 21. 21:19, csütörtök | Helyi

A piros sipkás vidám fickó

Lázár Ervin Program keretében a Ciróka Bábszínház előadását tekinthették meg a Batthyány Lajos Általános Iskola 2. évfolyamos tanulói.

2023. Szeptember 20. 21:45, szerda | Helyi

Euronics üzlet nyílik Kiskunfélegyházán

2023. szeptember 25-én megnyitja első kiskunfélegyházi áruházát hazánk legnagyobb üzlethálózattal rendelkező elektronikaicikk-kereskedője, a magyar tulajdonban lévő Euronics.

2023. Szeptember 18. 13:43, hétfő | Helyi

II. Mezgés traktoros felvonulás és I. traktoros verseny

Traktoros felvonulást és versenyt szervez a MEZGÉ.