Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. December 04. 07:31, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

Az advent ne a türelmetlen várakozásról szóljon

Az advent ne a türelmetlen várakozásról szóljon

A várakozás önmagában is örömteli, ha arra készülünk, hogy örömöt szerezzünk a másiknak. Ez a fajta készület, amelyben fel lehet töltődni, ez a fajta készület örömmel tölti be a szívünket.

Ezen gondolatok megosztásával határozta meg a karácsonyra való várakozás legfőbb célját Rónaszéki Gábor, a Sarlós Boldogasszony Templom plébánosa december 3-án, a második adventi gyertya meggyújtása alkalmából tartott városi ünnepségen.

„Az a nyolvanhét éves néni, igazán át tudja élni az adventi készülődést, aki nap mint nap elmegy a temetőbe, a szentmisére, a postára, aztán a napja nagy részét a konyhában tölti és süteményeket készít. Mert Annuska a diós kiflit szereti, Tomikának a vaníliás tekercs a kedvence. Gáborkának huszárcsókot készít és sorra veszi mind az unokákat, mert mindegyikről tudja kinek mi a kedvence. És mindenkinek a kedvére akar tenni. Miközben szorgoskodik, a Jóisten oltalmába ajánlja őket. Mindig éppen azt, akinek a kedvéért süti azt a süteményt. És persze közben lesi az ajtót, hogy mikor érkezik valaki, a gyerekek vagy az unokák közül. Ez a várakozása már önmagában is örömteli, hiszen arra készül, hogy örömöt szerezzen a másiknak.” – mondta a plébános.

Szívhez szóló beszédében arra biztatta az ünnepségen megjelenteket, ne arra törekedjenek, hogy színes papírba csomagolják lelki sivárságukat, hanem ragadják meg a lényegét a várakozás örömteli érzésének és karácsonykor majd azt adják ajándékként, ami a legértékesebb a másiknak. Önmagukat. Egy nyugodt pillanatot, amelyben teljes odaadással tudnak figyelni embertársukra és a szívükhöz közel állókra.

A bensőséges gondolatok megosztását követően a plébános Csányi József polgármesterrel közösen lobbantották lángra városunk adventi koszorújának második gyertyáját.

Az adventi ünnepet a Széljáró Balladás műsora tette teljessé, melyet követően a Királyi Szakácsok forró teával és péksüteménnyel vendégelték meg a városlakókat.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.