Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Szeptember 24. 18:16, kedd | Helyi
Forrás: NAV

Az adósok adósaitól is beszedik a pénzt…

Az adósok adósaitól is beszedik a pénzt…

A végrehajtásról szóló törvény lehetőséget ad arra, hogy az adóvégrehajtók az adós javára, a neki tartozó harmadik személytől hajtsák be az őt megillető összeget.

A végrehajtásról szóló törvény lehetőséget ad arra, hogy az adóvégrehajtók az adós javára, a neki tartozó harmadik személytől hajtsák be az őt megillető összeget. Követelésfoglalás a hivatalos neve, mely úgy működik, hogy az adós átadja a harmadik személytől neki járó összeget igazoló iratot a végrehajtóknak. Lehet ez lejárt vagy majdani esedékességű számla, szerződés, bármilyen elismert követelésről szóló okirat, amely alapján pénz vagy egyéb javak illetik meg őt. Mintegy felajánlja lefoglalásra a saját követelését a saját tartozása fejében.
A végrehajtók a bemutatott okirat alapján lefoglaló nyilatkozatot küldenek a harmadik személynek, aki ezt követően nem az adósnak teljesíti a kifizetést, hanem a neki járó összeget megfizeti a végrehajtói letéti számlára, az adós javára. A pénz beérkezésével egyidejűleg az adós az összeg erejéig mentesül a végrehajtás alól.
Ezzel a rendelkezéssel a végrehajtók végső soron az adós javára látják el a feladatukat, méghozzá külön ellenszolgáltatás nélkül. Egyszerű és költségtakarékos módja ez annak, hogy szabaduljanak a végrehajtási eljárásból.
Annak sincs akadálya, hogy a harmadik személy jelezze az adóhivatalnak, hogy az adóvégrehajtás alatt álló ügyfelének járó összeget tudna fizetni a közterhek csökkentésére. Az adóvégrehajtás alatt álló adózók heti frissítésű listája a www.nav.gov.hu/adatbázisok/végrehajtásalattiak linken érhető el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:05, péntek | Helyi

Természettudományos siker

A Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola az idén is meghirdette a \"Kistérségi természetismereti versenyt\"

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.