Városlista
2022. január 17, hétfő - Antal

Hírek

2013. Szeptember 24. 18:16, kedd | Helyi
Forrás: NAV

Az adósok adósaitól is beszedik a pénzt…

Az adósok adósaitól is beszedik a pénzt…

A végrehajtásról szóló törvény lehetőséget ad arra, hogy az adóvégrehajtók az adós javára, a neki tartozó harmadik személytől hajtsák be az őt megillető összeget.

A végrehajtásról szóló törvény lehetőséget ad arra, hogy az adóvégrehajtók az adós javára, a neki tartozó harmadik személytől hajtsák be az őt megillető összeget. Követelésfoglalás a hivatalos neve, mely úgy működik, hogy az adós átadja a harmadik személytől neki járó összeget igazoló iratot a végrehajtóknak. Lehet ez lejárt vagy majdani esedékességű számla, szerződés, bármilyen elismert követelésről szóló okirat, amely alapján pénz vagy egyéb javak illetik meg őt. Mintegy felajánlja lefoglalásra a saját követelését a saját tartozása fejében.
A végrehajtók a bemutatott okirat alapján lefoglaló nyilatkozatot küldenek a harmadik személynek, aki ezt követően nem az adósnak teljesíti a kifizetést, hanem a neki járó összeget megfizeti a végrehajtói letéti számlára, az adós javára. A pénz beérkezésével egyidejűleg az adós az összeg erejéig mentesül a végrehajtás alól.
Ezzel a rendelkezéssel a végrehajtók végső soron az adós javára látják el a feladatukat, méghozzá külön ellenszolgáltatás nélkül. Egyszerű és költségtakarékos módja ez annak, hogy szabaduljanak a végrehajtási eljárásból.
Annak sincs akadálya, hogy a harmadik személy jelezze az adóhivatalnak, hogy az adóvégrehajtás alatt álló ügyfelének járó összeget tudna fizetni a közterhek csökkentésére. Az adóvégrehajtás alatt álló adózók heti frissítésű listája a www.nav.gov.hu/adatbázisok/végrehajtásalattiak linken érhető el.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 16. 17:57, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

Évközi 2. vasárnap – 2022. január 16.

2022. Január 16. 11:30, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Évközi 2. vasárnap – 2022. január 16.

2022. Január 16. 10:00, vasárnap | Helyi

A befagyott váll szindróma

A malomkörzés már régen nem menne önnek sem, sőt lassan már a kezét felemelni is egyre nehezebb?

2022. Január 16. 08:00, vasárnap | Helyi

Szálló por - továbbra is többfelé magas a légszennyezettség

Továbbra is többfelé magas a légszennyezettség szintje a szálló por miatt.