Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2013. December 25. 08:00, szerda | Életmód
Forrás: - szerk. -

Az 5 legegészségesebb ital

Az 5 legegészségesebb ital

Naponta legalább másfél-két liter folyadékot meg kell inni.

Naponta legalább másfél-két liter folyadékot meg kell inni. Sokan ezzel takarózva döntik magukba literszám a cukros üdítőket. Válasszon inkább olyan italt, ami egészséges!

1. Víz
A legalapvetőbb folyadék, amire szüksége van a szervezetnek. A víz segítségével tudja kiválasztani a méreganyagokat. A víznek nincs kalóriatartalma, ásványi anyagokat viszont tartalmaz. Magyarországon a vezetékes víz minősége is elfogadható, de a legjobb a forrásvíz és az ásványvíz.

2. Tej
A sokat vitatott tejet a magas kalcium tartalma miatt még mindig egészséges és tápláló italnak tartják. Fontos szerepet játszik az erős csontozat kialakulásában ill. megőrzésében. Amennyiben félti a vonalait, úgy inkább zsírszegény tejet válasszon.

3. Tea
Egy csésze forró tea nemcsak jólesően átmelegít, de akár orvosság is lehet. A gyógyteák számtalan betegség esetén bevethetők. Segítik az emésztést, enyhítik a fájdalmat, megnyugtatnak. Ízesítsük mézzel, citrommal, a cukrot mellőzzük.

4. Paradicsomlé
A likopin nevű színezőanyagtól sötétpiros zöldség a rákkal szembeni küzdelemben is jeleskedik. A paradicsom védi és egészségesen tartja a sejteket. A paradicsomlé egészségesebb, mint maga a friss zöldség, mivel a lében lévő likopint a szervezet könnyebben fel tudja dolgozni.

5. Szőlőlé
Egy pohár szőlőlé, vagy akár must, nemcsak frissítő hatású, hanem nagy mennyiségű flavonoidot is tartalmaz. Gyulladáscsökkentő, vérhígító hatású és az immunrendszert is erősíti, ezzel véd a megfázást okozó vírusoktól.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 03. 05:00, péntek | Életmód

Fonogram-életműdíjat kapott az Edda Művek, Müller Péter Sziámi és Galler András

Fonogram-életműdíjat kapott az idén 50 éves Edda Művek, Müller Péter Sziámi és Galler András Indián - közölte a díj kommunikációjával foglalkozó cég csütörtökön az MTI-vel.