Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Március 02. 09:31, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Átadták az Oltalmazó Kezek Díjakat

Átadták az Oltalmazó Kezek Díjakat

Öt egészségügyi szakdolgozó és ápoló kapta meg az Oltalmazó Kezek Díjat február 28-án a Móra Ferenc Művelődési Központban immáron harmadik alkalommal megrendezett ünnepségen.

A Dobos Zsuzsanna keramikus által készített szobor és oklevél mellett a támogatóknak köszönhetően anyagi elismerésben is részesültek a díjazottak.

- Ápolónak, ápolónőnek lenni az egyik legszebb hivatás, de egyben a legnehezebb is. Együttérzésükre, bátorításukra minden betegnek szüksége van. Ugyanakkor nagy szakmai tudásukkal és tapasztalatukkal az orvosok nélkülözhetetlen segítőtársai is egyben – mondta az est nyitányaként Szűts Tamás műsorvezető, az előadáson fellépő orgoványi Karakterek Drámacsoport tagja, majd egy ápolónő szavait idézve beszélt e nemes hivatásról:
„Mindannyian, akik elindultuk az ápolás útján egy álomképpel, rózsaszín ködfelhőbe burkolózva a feltétlen emberszeretet mély érzésével a lelkünkben képzeltük el a hivatásunkat. Úgy akartunk ápolni, mintha a mi hozzátartozónkról lenne szó, amit mi is elvárnánk, ha betegek lennénk. Érezni akarjuk a napi csodák gyönyörűségét, élvezni minden pillanatát annak, amit csinálunk. Érezni, hogy: megmentettem egy életet. A jó ápoló partnere az orvosnak és a betegnek egyaránt. Ha szükséges megérző hallgatóság, de ha kell, hideg fejjel tud súlyos döntéseket is meghozni.”

A műsorvezető köszöntését követően Körtvélyessy András a kiskunfélegyházi kórház vezetője, az Egészségért Közalapítvány a Kórházért kuratóriumának elnöke szólt a megjelentekhez. Beszédében elmondta, hogy a kuratórium 2018-ban hozta létre az Oltalmazó Kezek díjat, mellyel a fent olvasható idézetben szereplő rózsaszín ködfelhőt és feltétlen emberszeretet érzését szeretnék az ápolók lelkében elmélyíteni és a hivatás szeretetének tüzét táplálni.

- Igaz minden évben csak öt ápoló, illetve segédápoló kapja meg ezt az elismerő díjat, de véleményem szerint minden egészségügyben dolgozó megérdemelné, hiszen az orvosi munkát nemcsak segítik, hanem kiegészítik. Ők azok, akik soha nem pihennek, hanem azért fáradoznak szüntelenül, hogy a betegeken, elesetteken segítsenek – mondta elismerően Körtvélyessy András.

A kórházigazgató beszédét követően Csősziné Juhász Ildikó ápolási igazgató, a kuratórium tagja színpadra szólította a díjazottakat, hogy elismeréseiket átvegyék.

A díjat idén az alábbi ápolók, szakápolóknak nyújtották át a kuratórium tagjai:

Busáné Szarvas Katalin: 2008 óta dolgozik a kórházban. Első időszakban intenzív részlegen, majd a későbbiekben a krónikus belgyógyászati osztályon.

Drozdik Jánosné: Mintegy 40 éve dolgozik az intézményben. Nőgyógyászati és onkológiai asszisztensként ismerhették meg a betegek.

Rabi Mónika: Az intézményben eltöltött évei alatt bizonyosságot tett betegorientáltságáról, önállóságáról. Munkáját hivatástudattal, felelősséggel és nagy hozzáértéssel végzi.

Szabóné Varga-Gácsi Etelka: Több évtizedes szakmai munkáját pontosan, felelősségteljesen végzi. Nagy szeretettel vesz részt konferenciákon és továbbképzéseken is.

Vörösné Czinege Hedvig: 35 éve dolgozik az egészségügyben. Szakmailag nagyon jól felkészült, több évben is képezte a gyógymasszőr hallgatókat. A betegek szeretik, megbíznak a tudásában.

A díjak átadását követően az orgoványi Karakterek Drámacsoport Sokkterápia című vidám darabját tekinthették meg az esten megjelentek.
A bohózat szereplői Gajdácsi Anikó, Granek Zoltán, Sőreghyné Muladi Ildikó, Subicz János, Takács Ildikó, Véghné Murár Brigitta. A darabot idegen ötlet alapján írta: Virágh József. Rendezte: Gellért Imréné Etelka

Az est állófogadással ért véget.

(Címlapfotó: Csőszi Viktor, galéria képei: Fábián Adrienn)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Mozogj sokat, érezd jól magad

„Mozogj sokat, érezd jól magad” mottóval szervezte meg az MDSZ a Diákolimpia Junior Fesztivált 2024. április 17-én a Kész Aréna Sportcsarnokban az I. és II. korcsoportos gyerekeknek.

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.