Városlista
2019. június 25, kedd - Vilmos

Hírek

2019. Január 09. 20:25, szerda | Helyi
Forrás: Bense Zoltán

Átadták a Megyei Matematikaverseny díjait

Átadták a Megyei Matematikaverseny díjait

2018. december 21-én tartották a MATEGYE Megyei Matematikaverseny díjkiosztóját a Kodály Iskola dísztermében. 126 tehetséges tanuló vehetett át ajándékot és oklevelet a rendezvényen.

Az ünnepélyes eredményhirdetésen először a Miraculum Gyermekkórus előadását
hallhatták a vendégek, majd Mák Kornél alpolgármester köszöntötte a diákokat, tanárokat és a családtagokat. Beszédében kiemelte, hogy a matematika kiváló művelése nagyon fontos alappillére a mai magyar tudománynak, hiszen a matematikai gondolkodás áthat mindent.

Akik a megyei versenyen részt vettek, ezen értékek mentén haladnak. A matematika szorgalmas művelése nem csak tudást, hanem látásmódot is tud adni.

A Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány által szervezett két fordulós versenyen a megyében összesen több mint 1500 tanuló indult. A második körbe a 400 legeredményesebb versenyző jutott tovább, akik közül a 126 legmagasabb pontszámot elért diákot és 18 felkészítő tanárukat hívták meg a díjátadóra.

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói közül Oláh-Marcényi Péter (5. a) III. helyezést ért el, míg bátyja Oláh-Marcényi Balázs (7. m) a VIII. helyen végzett.Felkészítő tanáruk Rádiné Petróczi Márta

Forrás: mategye.hu, hiros.hu
Fotó: Simon István Krisztián, hiros.hu

Lejegyezte: Bense Zoltán

Címkék: matekverseny

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 25. 16:46, kedd | Helyi

Ügyfélfogadási szünet a Polgármesteri Hivatalban

Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy a Közszolgálati Tisztviselők Napja alkalmából a Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadása 2019. július 1-jén (hétfőn) szünetel.

2019. Június 25. 15:04, kedd | Helyi

Az ínycsiklandó kakaspörkölt illata messze szállt Selymesben

13 éve annak, hogy az első kakasfőző versenyt megrendezte Selymesben Ván Jenő, a körzet önkormányzati képviselője és a Selymesért Egyesület.

2019. Június 25. 12:35, kedd | Helyi

Hétvégén rendezik meg a Balaton átúszást

A Lidl Balaton-átúszás Magyarország egyik legnépszerűbb sporteseménye.

2019. Június 25. 12:21, kedd | Helyi

Román kisbusz vontatott egy másik kisbuszt, amire utánfutó volt kötve

A rendőrség honlapja számol be arról a karavánról, amit az M1-esen kapcsoltak le hétfő reggel, meg is bírságolták a sofőrt.