Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Június 06. 08:55, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Árvíz - Hamarosan körbezárja a víz Kisoroszit

Árvíz - Hamarosan körbezárja a víz Kisoroszit

Várhatóan délelőtt lezárják a Tahitótfaluból Kisorosziba vezető utat a Duna áradása miatt, így a Szentendrei-sziget csücskében fekvő település szárazföldön megközelíthetetlenné válik – közölte a község polgármestere az MTI–vel csütörtök reggel.

Molnár Csaba (független) azt mondta, hogy a Kisorosziba vezető utat várhatóan 9 és 10 óra között zárják le.
A Duna rövid időn belül körbezárja a települést, jóval az egyetlen odavezető út fölött csap majd át, de 910 centiméteres vízszintig a gát megvédi a lakókat, a házak nem kerülnek veszélybe - közölte. (A vízügyi szakemberek ebben a térségben 885 centiméteres tetőzést jeleztek.)
Jelenleg is legalább százan dolgoznak a töltésen, hogy a belterületet megóvják, ám ha a Duna 910 centiméternél is magasabbra emelkedne, akkor a honvédség segítségét kéri a község.
A csaknem ezer lakosú Kisorosziba az út lezárása után Visegrádról komppal szállítják majd át az élelmiszert, az orvosi ellátást helyben biztosítják, az esetleges kórházi kezelésre helikopterrel vihetik a betegeket a váci kórházba – közölte a polgármester.
"Már mindent megszerveztünk, hiszen a település nem először néz elébe hatalmas áradásnak, a lakosság viszonylag nyugodtan várja a vizet" – fogalmazott Molnár Csaba.

Címkék: árvíz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő