Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2017. Május 11. 08:11, csütörtök | Helyi
Forrás: BAON

Árokba repült egy teherautó és egy személygépkocsi Bócsánál

Árokba repült egy teherautó és egy személygépkocsi Bócsánál

A baleset csütörtök hajnalban háromnegyed egy körül történt az 54-es főúton Bócsa és Soltvadkert között. Csodával határos módon mindkét sofőr túlélte a balesetet.

A felismerhetetlenségig összetört személyautó sofőrje is túlélte az ütközést, súlyos sérülésekkel került kórházba. A felborult teherautó vezetője, a szélvédőn keresztül a saját lábán mászott ki a vezetőfülkéből, ő nem sérült meg.

A helyszínen gyűjtött információink szerint a személygépkocsi Bócsa felől érkezett, amikor eddig tisztázatlan okok miatt áttért a szemközti sávba és oldalról összeütközött a neki szemből érkező teherautóval. Az ütközés erejét mutatja, hogy mindkét jármű az árokba repült. A helyszínre a soltvadkerti önkormányzati tűzoltók mellett a kiskunhalasi hivatásos egység műszaki mentőjét is riasztották. Kiskőrösről kettő, Kiskunhalasról egy mentő érkezett a helyszínre, azonnal megkezdték a mentési munkálatokat.

A személyautó teljesen összetört, a sofőr beszorult a roncsba, őt a tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki. Úgy tudjuk, hogy a gépkocsi hátsó rakterében egy autómotor volt, ami az ütközéstől előrecsúszott, de a válaszfal megfogta, így nem zuhant rá a gépkocsit vezető férfire, akit súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállítottak a mentők a kiskunhalasi kórházba.

Az árokba borult teherautóban, ami keresztben elzárta az főút melletti kerékpárutat is, a sofőr nem sérült meg, az oldalsó ajtó szélvédőjét kirúgva a saját lábán mászott ki. A tehergépkocsi vezetőfülkéje összetört és a futóművei is kitörtek, egyik kereke több méterre repült a járműtől. Az úttestet 30-40 méter hosszan roncsdarabok és üvegszilánkok borították be, a mentés és a helyszínelés miatt több órára teljes szélességében lezárta a rendőrség az 54-es főutat, illetve Bócsa és Soltvadkert irányába terelték. A főutat hajnali három óra után nem sokkal nyitották meg a forgalom előtt, de a helyszínelés szakaszos forgalomkorlátozás mellett folytatódott. Fél órával az összetört járművek műszaki mentése miatt ismét teljes szélességében lezárta a rendőrség az 54-es főút érintett szakaszát, kerülni Bócsa és Soltvadkert felé lehetett.

Fotók: Pozsgai Ákos (BAON)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 12:11, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. május 5. - SZENT ISTVÁN TEMPLOM

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.