Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Október 01. 11:02, péntek | Kék hírek
Forrás: infovárosok/police.hu

Árkon-bokron kergették a rendőrök a menekülő bűnözőt

Árkon-bokron kergették a rendőrök a menekülő bűnözőt

Utcákon, kukoricatáblán, kerítéseken keresztül üldözve fogtak el az érdi rendőrök egy 27 éves férfit.

Már egy napja keresték R. Dávidot, miután a gyanú szerint szeptember 27-én reggel ő tört be egy érdi ház udvarán álló melléképületbe. Zsákmányának értéke fele annyit sem ért, mint amit a bejutáskor leművelt rongálással okozott, egy működő és egy hibás akkumulátort, valamint egy 20 méteres hosszabbítót vitt magával – közölte a rendőrség.

Azonosítását hamar megoldották a rendőrök, felkutatásához kicsit több időre volt szükségük. Aktuális tartózkodási helyéről szeptember 28-án délután futott be új információ, az egységek megindultak. A régi bakterház közelében vették észre az őket szintén meglátó és emiatt futásnak eredő férfit. Miközben a járőrök is startoltak, erősítést kértek és a menekülő útvonalának megosztásával irányították az egységeket.

Kukoricatáblában, erdőben futottak utána, mivel a megállásra, megadásra felszólító mondataikra az üldözött ügyet sem vetett. Közben az íróasztaluktól felpattant bűnügyes kollégáik igyekeztek gyalog, illetve autóikkal zárni a lehetséges menekülési útvonalakat. A futóverseny célállomása egy rendőrökkel jól körülhatárolt terület lett. Hiába próbált egy sokadik kerítésen is átmászva szökni, gyakorlatilag az egyik rendőr karjaiba rohant, aki, ha már megfogta, nem eresztette – részletezte a rendőrség közleményében az esetet.

R. Dávid beismerő vallomást tett, állítása szerint alkalmi munkáiból nem volt elég bevétele, kellett a pénz, elment betörni. A mostanin kívül több korábbi lopásáról is említést tett, ezek tisztázása is a vizsgálat tárgyát képezi.

Az Érdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás, egyben kezdeményezték az őrizetbe vett férfi bűnügyi felügyeletének elrendelését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.