Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. Február 28. 15:47, szerda | Helyi
Forrás: Kis Mónika

Arénában versenyeztettek a Turul Koppányok

Arénában versenyeztettek a Turul Koppányok

2018. február 25-én, a Kiskunfélegyházi Kész Aréna Sportcsarnokban rendeztek a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Sportegyesület tagjai egy határívelő, nyílt nevezésű Országos Történelmi Íjászversenyt.

Ez a volt a Koppányok 36. rendezett versenye.
A mérkőzés előtt Kapus Krisztián önkormányzati képviselő mondta el köszöntő beszédét, a vasútállomás előtti Návay emlékműnél, megemlékezve a Kommunista Diktatúra áldozatairól. Az emlékező szavak után elhelyezték a gyász virágcsokrát, és mécseseket gyújtottak a meghurcoltak emlékére. A megemlékezés után a nagy tömeg visszavonult a Sportcsarnokba, és Kiss Ákos Jenő dalénekes, valamint Benedek Péter fúvós együttese vezetésével elénekelték a himnuszokat. Majd
technikai eligazítás után elindult a verseny.
A versenyre modern és természetes pusztai, modern és természetes longbow, vadászreflex és barebow íjkategóriákban lehetett nevezni. A megmérettetésen, 25 célállomáson versengett 27 csapat, lőlapos, 2D-s és 3D-és célokon. A célok kihelyezése ötletes, néha könnyűnek látszó, de furfangos volt. Lőállomásonként 3 céltárgy volt kihelyezve, változatossá téve ezzel a verseny menetét.

A nagyszabású versenyre rekordlétszámú nevezés érkezett, összesen 215 nevezés futott be határon innen és határon túlról is. A nagy létszám ellenére a verseny zökkenőmentesen és gyorsan lezajlott.

A díjakat Balla László alpolgármester adta át.

A Koppányok a következő eredményeket hozták:
Modern pusztai kategóriákban:
Bene Laura 2., Horváth Katica 9., Sárkány Szabina 2., Csankovszki Anna 4., Csáki Laura 8., ifj. Lovas Ferenc 4., Keserű Szilvia 2., Boldog Bence 2., Kurucz Orsolya 7., Bori Henritta 8., Dongó Anita 10.,Szeibert Imre 6., Lovas Ferenc 7., Tóth Mihály 11., Ruda Győző 13., Szólya Imre 18., Nyári István 20., Csányi József 28., Kis Csaba 31., Kiss László 34.,Berente Imréné 3., Bicskeiné Csányi Mária 6.,
Dinnyés Gyula 15. helyen végzett.

Modern longbow kategóriában:
Rácz Nikolász Norbert 1. lett.

Vadászreflex kategóriákban:
Kiss János Sunnyogó 4., Bense László 4., Tamáskovics Gyula pedig 3. helyen végzett.

Összegzésképpen elmondható, hogy a Koppányok szépen helyt álltak, a két napos munka és hajnali kelés, pakolás után is eredményesen versenyeztek.

A verseny támogatói voltak:
Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, Kollár László önkormányzati képviselő, FREDDO Kft, Szalma József íj és vesszőkészítő, Gyetvai Attila íj és vesszőkészítő, Sziráki László hímzettruha-készítő, BI Truck Szerviz, Dinnyés Gyula, Hunvér Kft., Bori Henrietta (amigurumi állatok), Kis Mónika (kézműves
ékszerek), és a Koppány család.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.

2024. Április 27. 08:20, szombat | Helyi

Természetismereti versenyen jeleskedtek a platánosok

Kistérségi Természetismereti Versenyt szervezett a Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola.

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Fenntarthatósági témahét a Batthyányban

A fenntarthatósági témahét keretein belül az alsó tagozat színes programokon vett részt iskolai kereteken belül.

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.