Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Szeptember 11. 13:35, hétfő | Helyi sport
Forrás: Szekeres Éva

Arany és bronzérem a Jogging színeiben senior korosztályban

Arany és bronzérem a Jogging színeiben senior korosztályban

Triatlon - egy életen át

A kiskunfélegyházi Jogging Plus Szuperinfó Futóklub több éves működése alatt sokan megfordultak az egyesületben akár sportolóként, akár edzőként vagy „csak” lelkes segítőként.

Ezzel a cikksorozattal szeretnénk bemutatni, azokat a civil embereket, akik elértek és elérnek kiemelkedő sporteredményeket az egyesület tagjaként - sportteljesítményükkel példát mutatva a nyomdokaikba lépőknek - vagy segítséget nyújtanak a Futóklub mindennapi működésében vagy bármilyen módon hozzájárulnak a Jogging sikereihez.

Első bemutatkozónk a kiskunfélegyházi születésű Hajnal Csilla. Iskolaéveit is már meghatározta a mozgás, a sport (atlétika, kosárlabda), olyan testnevelő tanárok közreműködésével, mint Kerék Csaba és Bódi Tivadarné Éva néni. A tőlük kapott iránymutatás kihatott Csilla egész életére, mivel a mozgás beépült a mindennapjaiba és amit boldog nagymamaként sem hagyott abba.

Az általa elért kiváló eredmények hosszú, kitartó, fokozatos munka eredménye, melyhez hozzájárul mind családja, mind munkahelyének a Rollsped Kft-nek támogatása, bizalma.

Csilla szavait idézve: „az első volt a futás szeretete – a mozgás öröme - ami kis kocogásokkal kezdődött, majd a táv is fokozatosan emelkedett.”

Párja támogatásával kezdte el próbálgatni a határait, folyamatosan növekedtek a távok, addig-addig hogy már edzésnek le tudta futni a félmaratont. A kitartó munka eredményeként 2008-ban futotta le először Budapesten a Maratoni távot, amit azóta már 13-szor megismételt.

A kiváló futóteljesítménynél azonban nem állt meg Csilla. 10 éve megismerkedett a triatlonnal, illetve az Ironman kihívásával. Párja támogatásával leküzdötte az akadályokat és 2014-től egyéni versenyzőként teljesítette az embertpróbáló, összetett versenyt: 3,8 km úszást, 180 km kerékpározást, és 42 km futást.

„Nagyon nagy élmény a pályán lenni, küzdeni önmagammal, próbára tenni a szervezetet és az akaraterőt, kitartást. Úgy mondjuk, megyünk „szüretelni”. Amit egész évben összegyűjtöttünk a perselybe, azt a versenyen feltörjük.”

„Jó ebbe a nagy családba tartozni, ami a triatlonosok, maratonisták, ultrafutók családja. Nem egymással versenyzünk, csak önmagunkkal. Segítjük egymást, még verseny közben is, biztatással, vagy egy kerékpár belső gumival, mikor mire van szüksége a másiknak. „

Csilla példamutató életvitelével minta lehet a fiatalabbak számára is, hogy a kitartó munka, az egészséges életmód, a mozgás mindig kifizetődik. A sport megkönnyíti a hétköznapokat, növeli a szellemi teljesítőképességet, a stressz tűrőképességet, a figyelmet, a fegyelmet.

A 2017. évben elért eredményei:
ExtremeMan Hosszútávú Triatlon Országos Bajnokság (3,8 km úszás, 180 km bringa, 42 km futás) Senior korosztályban 3. helyezés!
Halasi Hajtás - Sprint távú triatlon (700 m úszás, 20 km bringa, 5 km futás) Senior korosztályban 1. helyezés!

Az ősz beköszöntével sem áll meg a versenyszezon, szeptemberben a Wizz Air Budapest Félmaratonon, majd októberben a Spar Budapest Maratonon fog Csilla elindulni a Jogging Plus Szuperinfó Futóklub színeiben.

Gratulálunk eddig kiemelkedő eredményeihez sok erőt, kitartást kívánunk az elkövetkezendő versenyekhez!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:22, hétfő | Helyi sport

Újabb magyar bajnoki címet szerzett Czakó Zoltán

Abonyban került megrendezésre az U17-es Szabadfogású és Női Országos Bajnokság, egyben Varga János Emlékverseny.

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.

2024. Április 23. 19:53, kedd | Helyi sport

Ezüstérmet nyertek a platános asztaliteniszező lányok

Fantasztikusan teljesítettek az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő I-II. korcsoport csapatversenyében a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola lányai.