Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. December 04. 14:23, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Aprópénzt dobáltak Gaskónak a tüntetők

Aprópénzt dobáltak Gaskónak a tüntetők

Öt nagy szakszervezet és az Egymillióan a sajtószabadságért-mozgalom is demonstrációt tartott szombat délután, a fővárosban, a Munka Törvénykönyvének aláírása és a kormány politikája ellen tiltakozva.

A szakszervezeti tüntetésen megjelent Gaskó István, aki a Liga Szakszervezetek vezetőjeként fogadta el a törvénykönyvet - őt aprópénzzel dobálták meg a tüntetők.

Szombatra a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma hirdetett meg demonstrációt, amihez aztán négy másik érdekképviselet: a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ), az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége (ASZSZ), a Liga Szakszervezetek és az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT) is csatlakozott. A közszolgálati megmozduláshoz később a Magyar Szolidaritási Mozgalom tüntetői - rendőrök, vámosok, tűzoltók és katonák – is társultak, saját, Clark Ádám téri demonstrációjuk után. Így végül több ezres tüntető tömeg gyűlt össze a Széchenyi téren, s hallgatta a „Kockán az életed”-című megmozdulás szónokait. Tamás Gáspár Miklós az egyik felszólaló arról beszélt, hogy a Munka Törvénykönyvének pénteki aláírása – melyen három szakszervezet vett részt – a „magyar szakszervezeti történelem egyik legsötétebb napja volt”, Gerő András történész pedig azt fejtegette, hogy a polgári, konzervatív kormánynak senki sem adott felhatalmazást a „forradalomra”.

A rendezvényen megjelent Gaskó István, aki elé a tüntetők aprópénzt dobáltak és árulónak nevezték. A LIGA elnöke úgy vélte, az őt szidalmazók tévednek és ezt hamarosan be is fogják látni. A megmozdulás után több száz demonstráló vonult át a Képviselői Irodaház elé az „Egymillióan a sajtószabadságért!” Facebook-csoport által szervezett tüntetésre. Itt a kormány gazdaságpolitikája ellen tiltakoztak, és Matolcsy György leváltását követelték a tüntetők; igényként fogalmaztassák meg azt is, hogy a kabinet tájékoztassa a társadalmat az IMF-fel készülő szerződés részleteiről

OrientPress Hírügynökség
Kép: OrientPress Hírügynökség /archívum

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.