Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Május 05. 07:07, kedd | Belföld
Forrás: mti

Áprilisban 58 százalékkal esett vissza az ingatlanpiac éves összevetésben

Áprilisban 58 százalékkal esett vissza az ingatlanpiac éves összevetésben

Áprilisban 58 százalékkal esett vissza a magyarországi ingatlanpiac az egy évvel korábbihoz képest, mindössze 5971 ingatlan cserélt gazdát szemben a tavaly azonos időszaki 14 166-tal

- közölte a Duna House (DH) saját adatain alapuló becslését az MTI-vel hétfőn. A társaság az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében megjegyzi: jelentős a csökkenés a márciusi 11 100 adásvételhez viszonyítva is.

A közlemény szerint az áprilisi adatok a társadalmi korlátozó intézkedésekkel és a gazdasági bizonytalansággal magyarázhatóak. A tranzakciók heti eloszlásából megállapították, hogy a tényleges mélypont április első két hetében következett be, amikor a visszaesés mértéke éves összehasonlításban elérte a 67 százalékot, ezt követően viszont fokozatosan kezdett magára találni az ingatlanpiac.

A Duna House adatai szerint az ingatlanpiaci kereslet hétről-hétre emelkedik, ugyanakkor jelezték: a tranzakciószám emelkedése csak akkor várható, ha a járványhelyzet nem súlyosbodik.

Arról is beszámoltak, hogy idén az első négy hónapban 40 105 adásvétel volt, míg 2019-ben a január-áprilisi időszakban 52 812.

Címkék: ingatlan, ingatlanpiac

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.