Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Május 01. 09:00, péntek | Életmód
Forrás: kamaszpanasz.hu

Amiket ne tűrj egy kapcsolatban

Amiket ne tűrj egy kapcsolatban

Nagyon sok dolog van, amit sosem szabad tolerálnod egy párkapcsolatban, bár ezekből a legtöbbet sokkal könnyebb mondani, mint megtenni.

Nagyon sok dolog van, amit sosem szabad tolerálnod egy párkapcsolatban, bár ezekből a legtöbbet sokkal könnyebb mondani, mint megtenni. Nem mindig könnyű kilépni egy kapcsolatból, még akkor se, ha a józan eszünk azt is súgja, hogy valamilyen okból nem kellene együtt lennünk valakivel.

Mindig jusson eszedbe, hogy egy tiszteletre méltó emberi lény vagy, és nem érdemled meg a sérelmeket, amiket egy partnered okozhat. Úgyhogy ne feledkezz meg erről a listáról, hogy tudd, mit ne tolerálj sohasem egy párkapcsolatban!

1. Megcsalás

A számos dologból, amit nem tűrhetsz el egy párkapcsolatban, az egyik legnyilvánvalóbb a megcsalás. Rengeteg oka van, amiért nem tolerálhatod a megcsalást egy kapcsolatban. Az egyik az, hogy ha a párod megcsal, nem tudhatod, milyen betegségeket szed össze másoktól, és ez a saját egészségedet is veszélyeztetheti. Egy másik ok, hogy a megcsalás összetöri a bizalmat, ami egy egészséges párkapcsolat legfőbb alappillére. Ha úgy érzed, hogy a különleges körülményekre való tekintettel inkább azt az opciót választanád, hogy szemet hunysz egy incidens felett, hát tégy úgy, de semmiképpen ne toleráld a folytonos megcsalást. Egy csaló nem ér annyit, hogy a saját jó közérzetedet feladd érte.

2. Hazugság
A megcsalás mellett a folyamatos hazudozást sem szabad tolerálni, hiszen a bizalom kulcsfontosságú egy párkapcsolatban. Néha-néha egy kis füllentés még nem feltétlenül a világ vége, de ha azon kapod a partneredet, hogy rendszeresen hazudik neked, ideje újragondolni a kapcsolatotokat.

3. Kezelhetetlen vérmérséklet
A harag természetes emberi érzés. Időnként minden ember dühös, de a düh és a kezelhetetlen vérmérséklet két teljesen különböző fogalom. Ha azt veszed észre, hogy a párod lyukat boxol a falba, nem megfelelő módon vezeti le rajtad a haragját, fenyegetőzik, tör-zúz, és így tovább, nos, ezek nem egészséges megnyilvánulásai a haragnak, és pusztító következményei lehetnek a párkapcsolatotokra. Nem szabad tolerálnod ezt a viselkedést. Vagy vedd rá, hogy keressen valamilyen kezelési módszert a vérmérsékletére, vagy szakíts vele.

4. Fizikai vagy szexuális bántalmazás
A bántalmazás bármilyen formája elfogadhatatlan egy párkapcsolatban. Sajnálatos módon sok ember nem képes felismerni a párkapcsolaton belüli bántalmazás jeleit bizonyos okok miatt. Először is fontos, hogy tudomásul vedd, hogy soha nem érdemled meg, hogy bántalmazzanak. Ha a párod megüt, megver, vagy megerőszakol, vagy bármiféle módon fizikailag bántalmaz, próbálj meg minél előbb kijutni a helyzetből. Ezt ugyan könnyebb mondani, mint megtenni, de tudnod kell, hogy nem minden férfi ilyen, és te olyasvalakit érdemelsz, aki tisztelettel bánik a testeddel.

5. Lelki vagy érzelmi bántalmazás
A lelki és az érzelmi bántalmazást gyakran még súlyosabb észrevenni, mint a fizikai vagy szexuális bántalmazást. Ha a párod manipulál, fenyeget, ócsárol, vagy bármilyen más módon elbizonytalanít önmagaddal kapcsolatban, valószínűleg ez is egyfajta bántalmazás. Ne tolerálj egy olyan partnert, aki miatt érdemtelennek érzed magadat. És ne feledd el, hogy bármit is mondjon rólad, hogy rosszul érezd magad, az csakis az ő szégyene, nem a tiéd.

6. Tiszteletlenség
Végső soron az összes felsorolt pontot össze lehetne foglalni a tiszteletlenség valamilyen fajtájaként. Ha azt veszed észre, hogy a párod nem tiszteli a tested, a gondolataidat, az érzéseidet, stb., keress magadnak valaki mást, aki majd tisztelni fogja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 06:00, péntek | Életmód

Megjelent Azahriah új albuma, a skatulya I.

Skatulya I. címmel csütörtökön megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

2024. Április 17. 17:23, szerda | Életmód

Nyolc sztárfellépő és negyven koncert az idei Paloznaki Jazzpikniken

Anastacia, a Brand New Heavies, Tony Hadley, a Morcheeba, az MF Robots, a Son Mieux, a Kraak & Smaak és Izo FitzRoy lesz a 12. Paloznaki Jazzpiknik sztárfellépője augusztus 1. és 3. között a Balaton-felvidéken.

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Életmód

Mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezető mutatkozott be a Deltában - Videó

A mesterséges intelligencia (MI) segítségével megalkotott műsorvezető mutatkozott be a Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában - hangzott el az M1 hétfő esti Híradójában.