Városlista
2022. május 26, csütörtök - Fülöp

Hírek

2015. Augusztus 02. 09:00, vasárnap | Helyi
Forrás: brigitte.de

Ami nem öl meg az megerősít! – Valóban?

Ami nem öl meg az megerősít! – Valóban?

Ez egy igen régi közhely, ám valljuk be, igaz. Csak életünk bizonyos fázisaiban, bizonyos érzelmek hatása alatt nehéz ezt elhinni.

Ez egy igen régi közhely, ám valljuk be, igaz. Csak életünk bizonyos fázisaiban, bizonyos érzelmek hatása alatt nehéz ezt elhinni. Mondjuk egy szakítás után, amikor éppen azzal vagyunk elfoglalva, hogy ripityára tört szívünk darabjait összegyűjtsük. A ragasztás még csak ezután jön!

Persze, jönnek a segítő mondatok, hogy „Majd idővel jobb lesz!”, „Te ennél többet érdemelsz!”, „Nem is volt hozzád illő!” és így tovább. És a címben említett mellett már csak egy közhelyesebb mondat létezik!

„Az idő mindent megold!”
A legrosszabb, hogy ez tényleg így van egy szakítás, válás esetében is. Hiába akarnánk túllenni hamar, szinte egy nap alatt az egészen a sok bőgéssel, már-már fizikai fájdalommal, nem fog sikerülni. Amúgy vizsgálatok kiderítették, hogy a szakítás okozta fájdalom alatt az agynak ugyanazon területei aktívak, amelyek fizikai fájdalom alkalmával.

Azok a fránya „szabályok”
És amire még fény derült a kutatásoknak köszönhetően: az elváláshoz kapcsolódó különböző érzések szabályszerűen követik egymást. Összesen 4 állomást különböztetünk meg ilyenkor:

1. Amikor nem akarod elhinni, hogy ez megtörtént
Az agyad felfogja, hogy mi történt, de a szívedben még él a remény. Ez biztos nem történhetett meg, ez csak valami buta félreértés, és úgyis meg tudjátok beszélni.

2. Érzelmek kavalkádja
Ez az egyik legnehezebb és leghosszabb időszak. Ekkor folyik el a legtöbb könnyünk. Egyszer csak a szép emlékek jutnak eszünkbe, máskor gyűlöljük. Őt, magunkat, ezt az egészet. Mosolygunk, mert bevillant egy-egy boldog pillanatok, majd rögtön utána az édes bosszúról fantáziálunk. Ha épp itt tartasz, azért nyugodj meg: el fog múlni… idővel.

3. „Egy kis nyugalmat kívánok én”
Míg az előző szakaszban csak gyűlölködtünk, addig itt tényleg jön az áhított nyugi. Már nem gondolunk rá, a kapcsolatunkra „nullahuszonnégyben” és már nem látjuk olyan sötéten a jövőt. Elkezdünk magunkra koncentrálni és már nem kérdés: lesz tovább!

4. A megvilágosodás
Amikor felfogjuk: ennek tényleg vége. Elfogadtuk és levontuk a tanulságokat. És a lényeg: már tényleg tudunk előre nézni!
Ami segít, hogy könnyebben elérd az utolsó állomást
Beszélj róla! Öntsd szavakba az érzéseidet, így könnyebben letisztázódik benned is, mi az, ami fáj. És ha kimondod, könnyebben el is engeded majd, mintha magadba fojtanád.
Igyekezz tanulni belőle! Egy kapcsolat mindig két emberen múlik, lásd meg, mi az, amin javítanod kell, hogy a következő kapcsolatod jobb legyen.

Ne zárkózz be! Az igaz, hogy az elkövetkezendő időszakban egy jó ideig nem Te leszel a társaság középpontja és a legnagyobb partyarc, de néha el kell hagynod a 4 falat, hogy kicsit felrázódj!

Légy nyitott, de azért ne ugorj fejest egy új kapcsolatba! Ha még nehezedre esik az exedről, az előző kapcsolatodról beszélni, akkor még nem vagy túl rajta.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 26. 11:55, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2022. Május 25. 15:54, szerda | Helyi

Újabb Mezgés siker

Idén tizenhetedik alkalommal hirdette meg a Kiskun Múzeum és a Petőfi Sándor Városi Könyvtár a helyismereti vetélkedőt, melynek témája ezúttal a Vallási élet Kiskunfélegyházán volt.

2022. Május 25. 09:04, szerda | Helyi

Éjszakai utazás az Adriára – közvetlen vonattal Budapest és Split között

Ezen a nyáron is elindul a tengerpartra, Splitbe a MÁV-START közvetlen éjszakai járata, az Adria InterCity.

2022. Május 24. 15:27, kedd | Helyi

Színvonalas, vidám hangversenyre invitál az Ótemplom plébániája

Június 6-án (Pünkösdhétfőn) 17 órakor hangverseny lesz a plébánia kerti színpadán.