Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2013. Július 08. 09:41, hétfő | Külföld
Forrás: MTI

Amerikai légi baleset - A kínai média a fiatal áldozatokra emlékezik

Amerikai légi baleset - A kínai média a fiatal áldozatokra emlékezik

Éltanuló volt a San Franciscó-i repülőgép-baleset mindkét kínai áldozata, derítette ki a helyi média a Csöcsiang tartományi tinédzserek családjától és tanáraiktól.

A legfrissebb hírek szerint a szombati légi balesetet szenvedett 141 kínai állampolgárságú utasból eddig 78-ról állapították meg hivatalosan, hogy kielégítő állapotban van. Nem közölték, hogy a 48 súlyos sérültből hány kínai. Hszi Csin-ping elnök részvétét fejezte ki az elhunytak családjának, egyben valamennyi érintett külképviseletet arra utasította, hogy tegyenek meg mindent a sérültek és a túlélők támogatására.
A két kelet-kínai kislány, akik osztálytársak és jó barátnők voltak, Csiangsan városban tanult, és azzal a négy középiskola kiválasztott diákjaiból álló, 29 fős csoporttal utaztak, amely nyári táborozásra készült az Egyesült Államokban. Vang Lin-csia 16 éves volt, Je Meng-jüan 17. Angol nyelvi továbbképzésük mellett felkeresték volna a Szilícium-völgyet, valamint a Stanford Egyetem és a Los Angeles-i Berkeley campusait is.
Vang osztályának mintadiákja volt, aki különösen fizikából járt élen, de a kalligráfia és a rajz is az erőssége volt. A róla nyilatkozók csendes lánynak írták le, aki szinte minden szabadidejét a tanulással töltötte. Je az irodalom területén jeleskedett, de tehetséges zongoristának és énekesnek is tartották. Kiváló, eredményes tornász volt, és az iskolai beszédmondó versenyeken is mindig az élen végzett.
Az amerikai halottkém vasárnap közölte, boncolással fogják megállapítani, hogy a korábban megfogalmazódott gyanú szerint valóban egy mentéshez siető gépjármű gázolhatta-e halálra az egyik kislányt. A hétfőn az Egyesült Államokba érkező családot biztosították arról, hogy előbb kapják meg a boncolás eredményét, mintsem azt nyilvánosságra hoznák.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható

2024. Május 17. 20:58, péntek | Külföld

Ukrajnai háború - Orosz védelmi minisztérium: 12 harkivi települést foglalt el a héten az orosz hadsereg

Tizenkét települést fogalt el a harkivi és egyet a donyecki régióban Ukrajnában a héten az orosz hadsereg - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.