Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Március 14. 14:21, szerda | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

Alpesi sí: Svindal nyerte a döntőt, Kröll a kristálygömböt lesiklásban

Alpesi sí: Svindal nyerte a döntőt, Kröll a kristálygömböt lesiklásban

Az ausztriai Schladmingban a férfiak lesiklásával megkezdődött az alpesi sízők világkupa-döntője.

A győzelmet a norvég Aksel Lund Svindal szerezte meg a svájci Beat Feuz és az osztrák Hannes Reichelt előtt. A szakági kristálygömb az osztrák Klaus Kröllé lett.

A fináléban csak az első tizenöt kap pontot, viszont csak a szakág legjobb huszonöt versenyzője, a szám junior-világbajnoka és azok indulhatnak el, akiknek összetettben legalább ötven pontjuk van. Így ebben a futamban csak huszonnégyen álltak rajthoz.

Elsőként a svájci Carlo Janka teljesítette a pályát, de a másodikként rajtoló francia Yannick Bertrand több mint fél másodperccel volt gyorsabb nála. Tőle a hazai szurkolók legnagyobb örömére Benjamin Raich vette át a vezetést öt századdal.

Nyolcas rajtszámmal aztán következett egy másik korábbi összetett vk-győztes, Svindal, aki egészen más dimenzióban síelt a többieknél, s majd egy másodpercet vert az addigi éllovasra. A norvégot később sem tudták még csak megközelíteni sem, azaz a futamot ő nyerte, de ezúttal nem csak a futamgyőzelem volt a tét, hanem a szakági világkupa.

Ennek megszerzésére három versenyzőnek volt még esélye: a címvédő svájci Didier Cuche azonban a pálya végén nagyot hibázott, s végül csak a 13. helyen ért célba, így ő kiszállt a versenyből. Az éllovas osztrák Klaus Kröll viszont egy másodperces hátránnyal a hatodik lett.

Rögtön utána következett a svájci Beat Feuz, aki ha nyeri a futamot, akkor lehagyja riválisát, azonban ő is csak a második lett, s ez az osztráknak volt még jó, de ha a hátralévők közül még ketten bejönnek közéjük, akkor a svájci lesz a jobb.

Nem jöttek, így az osztrák örülhetett, de Feuz sem lehetett elégedetlen, hiszen második helyével újabb nyolcvan pontot szerzett, s így már 135 pont az előnye összetettben az itt nem induló osztrák Marcel Hirscher előtt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.