Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2013. November 21. 13:30, csütörtök | Helyi
Forrás: - Szendi Klarissza -

Álláskeresési technikákról a könyvtárban

Álláskeresési technikákról a könyvtárban

Álláskeresési technikák diplomásoknak címmel tartott előadást november 20-án dr. Joó Zsuzsanna karrier tanácsadó, önismereti tréner a városi könyvtárban.

Dr. Joó Zsuzsanna elsőként az életrajz tartalmának fontosságára hívta fel az érdeklődők figyelmét. Elmondta, mit ne írjanak bele az önéletrajzba, ha szeretnének esélyesek lenni egy állásinterjúra. Veszélyes területként említette meg a már megszületett és megszületendő gyermekek önéletrajzban való felvállalását, és az olyan végzettségek felsorolását is, amelyek túlképzetté teheti a munkavállalót egy adott állásajánlathoz. Fontos elemként említette meg a megjelenést, a természetességet és a felkészültséget.
Tapasztalatai szerint az állást ajánlók részéről az önéletrajzokra adott leggyakoribb válasz a telefonos interjú, ha valakit személyes interjúra hívnak, az már ígéretesnek tűnik. Egy telefonos interjú, ugyanúgy, mint a személyes, annál jobb minél tovább tart, mert az azt jelenti, hogy kíváncsiak az emberre.
A személyes interjúnál jó, ha vagy az elsők, vagy az utolsók vagyunk. Készüljünk fel az adott cég, vagy vállalat történetéből, járjunk utána, hogy mit lehet tudni róla, és a beszélgetés során mutassuk meg a felkészültségünket, dicsérjünk, mert az mindenki hiúságának jólesik, főleg a cégvezetőknek.
Lényeges, hogy az interjúra vigyük magunkkal az önéletrajzunk egyik kinyomtatott példányát, és ha kell, adjunk belőle ismét a meghallgatáson.
Ne szidjuk az előző munkahelyünket, és ne panaszkodjunk. Tegyünk tanúbizonyságot hivatástudatról és talpraesettségről. Többször is gyakoroljuk el a bemutatkozást, szó szerint adjuk el magunkat.
Az állásinterjúk egyik legfontosabb s egyben utolsó állomása a pénz. Tartsuk elménkben, hogy az állást ajánlók bruttóban, az állást keresők, pedig nettóban gondolkodnak, ezért előre számoljuk ki, hogy az általunk reálisnak ítélt nettó munkabér, amit kézhez szeretnénk kapni. Az összegekhez mindig tegyük hozzá, hogy bruttó, vagy nettó, és mindig kérdezzük is meg, ha nem egyértelmű. Beszéljünk a túlóraelszámolásról, a cafeteriáról, a bónuszrendszerről. Térjünk ki a munka jogi formájára és a munkaszerződés határidejére.
Ha minden jól alakul egy állásinterjún, és fel is vennének bennünket, akkor sem szerencsés azonnal elfogadni a lehetőséget. Nyugodtan kérjük, hogy aludhassunk rá egy napot, de semmi esetre se mondjuk, hogy meg kell még beszélnünk ezzel, meg azzal, mert így csak döntésképteleneknek tűnhetnénk, ami nem épp szerencsés –mondta el dr. Joó Zsuzsanna.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:25, kedd | Helyi

Növényvédelmi permetezés

Alkalmazásra kerülő permetezőszer: Cuproxat FW

2024. Április 23. 10:37, kedd | Helyi

Vonat és autó karambolozott Kiskunfélegyháza külterületén

A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset.

2024. Április 22. 14:46, hétfő | Helyi

Ma van a Föld Napja

2024-ben újra fókuszban a műanyagok a 34. magyar és az 54. világméretű Föld napján.

2024. Április 22. 14:17, hétfő | Helyi

Sokat árthat a jószándék is!

Ne vigyék haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).