Városlista
2022. január 19, szerda - Sára

Hírek

2019. Március 07. 12:39, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

Alföldi kisvárosunk mindig szívében élt

Alföldi kisvárosunk mindig szívében élt

Holló László születésnapjának 132. évfordulóján városunk a híres festő és grafikus Korona utcai emléktáblája előtt tisztelgett.

A március 6-án tartott megemlékezésen Kis Virág keramikus mondta el gondolatait az egybegyűlteknek:

Holló László a XIX. század végén született, így nagyon sokan mi már nem találkozhattunk vele, nem ismerhettük őt személyesen. Azokat az embereket véljük, hogy jól ismerjük, akikről tudjuk, mit szeretnek csinálni, mi az ami foglalkoztatja őket valójában. Holló Lászlót épp ezért is érezhetjük közel magunkhoz. Ő lefestette azokat a dolgokat, amelyek igazán közel álltak hozzá, melyeket igazán szeretett. Lefestette az alföldi tájat, a tanyákat, a tanyákon dolgozó embereket, a tanyai állatokat és ennek a szép alföldi tájnak a fényeit és minden szépségét. Talán azt üzeni számunkra, a mai kor emberének, a helyi lakosoknak, az alföldön élőknek, hogy mi is szeressük, mi is tiszteljük a minket körülvevő vidéket, és a minket körülvevő embereket. Csodálkozzunk rá nap, mint nap ennek szépségeire.

Az ünnepi köszöntőt követően városvezetésünk nevében Balla László és Rosta Ferenc alpolgármesterek, a tiszadadai delegáció tagjai, a közművelődési intézmények képviseletében megjelentek, a Holló László Képzőművész Kör tagjai, valamint a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület tagjai elhelyezték tiszteletük koszorúit az emléktáblánál.

Címkék: Holló László

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 19. 14:15, szerda | Helyi

Újabb remek versenyeredmények

A Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási kar, tanulmányi versenyt hirdetett 12. évfolyamos tanulók részére.

2022. Január 19. 12:00, szerda | Helyi

Élelmiszerárstop: ezt a termelők fogják megfizetni

Alapvetően a nyersanyagok világpiaci árának emelkedése áll az élelmiszerek megdrágulása mögött, de hamarosan jön a visszarendeződés.

2022. Január 19. 10:43, szerda | Helyi

Szombaton tartják a középfokú írásbeli felvételi vizsgákat

Szombaton 553 helyszínen csaknem 73 ezren felvételiznek - közölte az Oktatási Hivatal (OH).

2022. Január 19. 08:52, szerda | Helyi

Ma is meghazudtolja magát a januári időjárás

Az előrejelzések szerint a keddi időjáráshoz hasonlóan szerdán is hét ágra süt majd a nap az ország túlnyomó részén.