Városlista
2019. október 15, kedd - Teréz

Hírek

2019. Július 10. 13:52, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Áldásért robogtak városunkba vasparipáikkal (- videoval)

Áldásért robogtak városunkba vasparipáikkal (- videoval)

Évről-évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend a keresztény zarándok motorosok találkozója Pálosszentkúton.

A jeles eseményt ezúttal július 6-án rendezték meg. A motorosok érkezésüket követően közös szentmisén vettek részt a kegyhelyen, majd Félegyházára látogattak, hogy áldást kérjenek járműveikre, a rajtuk utazókra és az előttük álló útra.

A Szent István Templom előtt Pecsmán Viktor atya fogadta az érkező zarándokokat:
- A motorozás egy életérzést ad az embernek. A szabadság érzése mellett azonban ott van a felelősség is. Hisz nagy felelősség van azokon, akik motorkerékpárral közlekednek, mert nemcsak magukra, hanem más utazókra is vigyázniuk kell. nemcsak a maga, hanem mások életéért is felelősséggel tartozik. A motor nem egy autó, amely körbevesz bennünket és sok mindentől meg tud óvni. Épp ezért ha épségben és egészségben meg akarunk érkezni valahová, akkor közlekedjünk úgy motorjainkkal, hogy betartva a szabályokat, valóban Isten ott legyen velünk. Az őrangyalunk üljön a hátsó ülésre és ne essen le út közben – fogalmazott Pecsmán Viktor atya, majd a közös imát követően megáldotta a járműveket és a rajtuk utazókat.

A félegyházi látogatást követően Pálosszentkúton folytatódott a rendezvény, melyen az egészen fiatal korosztálytól kezdve az idősekig mindenki jól érezte magát.

(Képek: Fábián Adrienn - infokiskunfelegyhaza.hu)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 14. 17:43, hétfő | Helyi

Sikerek az idei Pék Hagyományőrző Versenyen is

2019. Október 14. 16:29, hétfő | Helyi

Őszi virágvásár Félegyházán

Őszi virágünnep, dísznövény bemutató és vásár lesz a 2019. október 19-én, szombaton 8-12 óráig Kiskunfélegyházán a Korona utcában a Móra Ferenc Művelődési Központ szervezésében.

2019. Október 14. 15:36, hétfő | Helyi

Szomszédoló a petőfiszállási Csicsergő Óvodában

2019. október 9-én a Csicsergő Óvoda vendégül látta egy közös délelőttre a gátéri és a pálmonostori óvodából érkező gyerekeket.

2019. Október 14. 08:18, hétfő | Helyi

A kétezer szendvicsből nemcsak a diákok laktak jól

A Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium húsz éve minden évben megszervezi az Egészségnapot.