Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Július 10. 13:52, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Áldásért robogtak városunkba vasparipáikkal (- videoval)

Áldásért robogtak városunkba vasparipáikkal (- videoval)

Évről-évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend a keresztény zarándok motorosok találkozója Pálosszentkúton.

A jeles eseményt ezúttal július 6-án rendezték meg. A motorosok érkezésüket követően közös szentmisén vettek részt a kegyhelyen, majd Félegyházára látogattak, hogy áldást kérjenek járműveikre, a rajtuk utazókra és az előttük álló útra.

A Szent István Templom előtt Pecsmán Viktor atya fogadta az érkező zarándokokat:
- A motorozás egy életérzést ad az embernek. A szabadság érzése mellett azonban ott van a felelősség is. Hisz nagy felelősség van azokon, akik motorkerékpárral közlekednek, mert nemcsak magukra, hanem más utazókra is vigyázniuk kell. nemcsak a maga, hanem mások életéért is felelősséggel tartozik. A motor nem egy autó, amely körbevesz bennünket és sok mindentől meg tud óvni. Épp ezért ha épségben és egészségben meg akarunk érkezni valahová, akkor közlekedjünk úgy motorjainkkal, hogy betartva a szabályokat, valóban Isten ott legyen velünk. Az őrangyalunk üljön a hátsó ülésre és ne essen le út közben – fogalmazott Pecsmán Viktor atya, majd a közös imát követően megáldotta a járműveket és a rajtuk utazókat.

A félegyházi látogatást követően Pálosszentkúton folytatódott a rendezvény, melyen az egészen fiatal korosztálytól kezdve az idősekig mindenki jól érezte magát.

(Képek: Fábián Adrienn - infokiskunfelegyhaza.hu)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.