Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Július 12. 10:11, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

Áldásért jöttek Félegyházára a keresztény zarándok motorosok

Áldásért jöttek Félegyházára a keresztény zarándok motorosok

Immáron 13. alkalommal szerveztek Keresztény Motoros Zarándoklatot Pálosszentkúton július 11-én.

Igaz, idén kevesebb programmal várták a kétkerekű dübörgő csodamasinák hódolóit, de félegyházi tiszteletkörük a Kossuth utcán és az Ótemplom előtti áldás nem maradhatott el.

Az esemény elindítója és fő szervezője a jelenleg Hargitafürdőn élő Bátor Botond pálos atya volt, akinek legfőbb célja az volt, hogy évente egy alkalommal lehetőséget adjon a keresztény motoros emberek találkozására, tapasztalatcseréjére, közös imádkozására.

A MotorkerékPálosok az év többi napját is kihasználják a találkozásra és számtalan túrát szerveznek, melyeken ismert és kevésbé ismert kegyhelyeket látogatnak meg. Tagjait nemcsak mélyen hívő emberek alkotják, hiszen szeretettel fogadnak bárkit a csapatban. Soha nem volt még súrlódás, nézeteltérés közöttük. Sőt egy ilyen találkozó vagy túra alkalmával mindenkinek lehetősége van kérdéseit feltenni - még ha azok provokatívak is - melyek megvitatása után emlékezetes, jó beszélgetések alakulnak ki.

Idén Kiskunfélegyházán kívül Nyíregyházáról, Debrecenből, Szombathelyről, valamint a térségből, Szentesről, Csongrádról is érkeztek látogatók. Botond atya előző nap Erdélyből, motorral érkezett társaival együtt, majd szombaton 13 órakor szentmisére invitálta a találkozó résztvevőit a pálosszentkúti kegyhelyen. A misét követően a motorosok Kiskunfélegyházára látogattak, ahol az Ótemplom előtt Attila atya adta áldását a csodamasinákra és az azon utazókra.

„Azt kívánom Önöknek, hogy a találkozás az emberi kapcsolatokon túl vezessen az Isten felé is. Amikor motoroznak, ne csak a motort csodálják meg, hanem csodálják meg azt is, hogy mit teremtett az Isten. Adjanak hálát azért, hogy olyan elmével áldott meg minket a Teremtő, mellyel meg tudjuk alkotni ezeket a járműveket és adjunk hálát ezen a napon a verőfényes napsütéses időért is, mely igazán jó alapot teremt a találkozóhoz.” – mondta Attila atya, mielőtt szentelt vízzel megáldotta a zarándoklat résztvevőit és járműveiket.

(Képek és videok: Fábián Adrienn)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.