Városlista
2022. december 2, péntek - Melinda

Hírek

2015. Május 24. 21:51, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

Áldás legyen városunk alapítóin

Áldás legyen városunk alapítóin

Ma (május 24-én) a Sarlós Boldogasszony templomban ünnepi szentmise keretében áldotta meg Talapka István főesperes,cimzetes apát mindazokat, akik sokat tettek és tesznek a jövőben is városunkért.

Ma (május 24-én) a Sarlós Boldogasszony templomban ünnepi szentmise keretében áldotta meg Talapka István főesperes,cimzetes apát mindazokat, akik sokat tettek és tesznek a jövőben is városunkért.

A Városalapítók Hete rendezvénysorozat keretei között nemcsak városunk elöljáróinak, hanem azoknak az embereknek is szólt a pünkösdi mise, akik erejükhöz mérten tesznek azért, hogy városunk szebb, élhetőbb és emberibb legyen.

A lelkipásztor szent beszédben megosztotta a Csíksomlyói Ünnepi mise üzenetét, mely szerint nemzetünk megmaradását a Hármas ragaszkodásban összegezte:

1. Hűség őseink szent hitéhez
2. Hűség nemzetünkhöz, szülőföldünkhöz
3. Hűség anyanyelvünkhöz, kultúránkhoz

Napjainkban, mikor annyi szerencsepróbáló ember utazik külföldre a jobb élet reményében, magyarnak maradni, hűnek lenni nemzetünkhöz, értékeinkhez, hagymányainkhoz, igen nehéz feladat. Be kell látnunk, hogy ahová születtünk, az a hazánk. Senki nem tud olyan szemmel nézni a hegyeinkre, völgyeinkre, folyóinkra, mint mi, akiknek ez a szülőföldje. Bárhová megyünk a nagyvilágban, láthatunk bármilyen szépséget, gazdagságot, az soha nem lesz olyan, mint a mi édes hazánk.

A szülőföldünk mindig is Magyarország marad a szívünkben, amelyet ugyanúgy kellene szeretnünk, mint ahogyan ő szeret minket.

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 01. 16:18, csütörtök | Helyi

Angyalok és karácsonyi manók

Ma reggelre megérkeztek a Batthyány Lajos Általános Iskola alsós osztályaiba az adventi naptárak.

2022. December 01. 16:10, csütörtök | Helyi

A projektalapú oktatás legújabb eredményeit alkalmazza a Közgé

2022. December 01. 16:01, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2022. November 30. 18:00, szerda | Helyi

Újra lehet pályázni az Aktív Magyarország Programra

Jövőre is folytatódik az Aktív Magyarország Program, melynek keretein belül 2023-ban összesen 750 millió forintnyi támogatásra pályázhatnak a jelentkezők.