Városlista
2022. január 20, csütörtök - Sebestyén

Hírek

2015. Május 24. 21:51, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

Áldás legyen városunk alapítóin

Áldás legyen városunk alapítóin

Ma (május 24-én) a Sarlós Boldogasszony templomban ünnepi szentmise keretében áldotta meg Talapka István főesperes,cimzetes apát mindazokat, akik sokat tettek és tesznek a jövőben is városunkért.

Ma (május 24-én) a Sarlós Boldogasszony templomban ünnepi szentmise keretében áldotta meg Talapka István főesperes,cimzetes apát mindazokat, akik sokat tettek és tesznek a jövőben is városunkért.

A Városalapítók Hete rendezvénysorozat keretei között nemcsak városunk elöljáróinak, hanem azoknak az embereknek is szólt a pünkösdi mise, akik erejükhöz mérten tesznek azért, hogy városunk szebb, élhetőbb és emberibb legyen.

A lelkipásztor szent beszédben megosztotta a Csíksomlyói Ünnepi mise üzenetét, mely szerint nemzetünk megmaradását a Hármas ragaszkodásban összegezte:

1. Hűség őseink szent hitéhez
2. Hűség nemzetünkhöz, szülőföldünkhöz
3. Hűség anyanyelvünkhöz, kultúránkhoz

Napjainkban, mikor annyi szerencsepróbáló ember utazik külföldre a jobb élet reményében, magyarnak maradni, hűnek lenni nemzetünkhöz, értékeinkhez, hagymányainkhoz, igen nehéz feladat. Be kell látnunk, hogy ahová születtünk, az a hazánk. Senki nem tud olyan szemmel nézni a hegyeinkre, völgyeinkre, folyóinkra, mint mi, akiknek ez a szülőföldje. Bárhová megyünk a nagyvilágban, láthatunk bármilyen szépséget, gazdagságot, az soha nem lesz olyan, mint a mi édes hazánk.

A szülőföldünk mindig is Magyarország marad a szívünkben, amelyet ugyanúgy kellene szeretnünk, mint ahogyan ő szeret minket.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 19. 14:15, szerda | Helyi

Újabb remek versenyeredmények

A Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási kar, tanulmányi versenyt hirdetett 12. évfolyamos tanulók részére.

2022. Január 19. 12:00, szerda | Helyi

Élelmiszerárstop: ezt a termelők fogják megfizetni

Alapvetően a nyersanyagok világpiaci árának emelkedése áll az élelmiszerek megdrágulása mögött, de hamarosan jön a visszarendeződés.

2022. Január 19. 10:43, szerda | Helyi

Szombaton tartják a középfokú írásbeli felvételi vizsgákat

Szombaton 553 helyszínen csaknem 73 ezren felvételiznek - közölte az Oktatási Hivatal (OH).

2022. Január 19. 08:52, szerda | Helyi

Ma is meghazudtolja magát a januári időjárás

Az előrejelzések szerint a keddi időjáráshoz hasonlóan szerdán is hét ágra süt majd a nap az ország túlnyomó részén.