Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Június 02. 09:06, kedd | Belföld
Forrás: Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Alapozókat vizsgált a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Alapozókat vizsgált a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

A sminkelés alapvető kellékei ezek a termékek, melyek közül számos típusú, árnyalatú és állagú (folyékony, hab, krém) kapható a boltokban. A vizsgálaton valamennyi termék megfelelt.

A sminkelés alapvető kellékei ezek a termékek, melyek közül számos típusú, árnyalatú és állagú (folyékony, hab, krém) kapható a boltokban. A vizsgálaton valamennyi termék megfelelt.

Az alapozók egyik tipikus tulajdonsága, hogy tartósan érintkeznek a bőrrel, a termékek jelölése szerint léteznek 24- vagy akár 48 órán át használható alapozók is. Ha ezekbe a termékekbe a gyártás során, vagy valamilyen más módon baktérium, vagy gomba kerül, az számos bőrproblémát, esetleg fertőzéses gyulladást okozhat.
Az egyik legfontosabb szabály, hogy ezekben a kozmetikai termékekben nem lehet kimutatható úgynevezett Enterobaktérium, szulfitredukáló Clostridium, Staphylococcus aureus és Pseudomonas aeruginosa, továbbá az összes élő mikrobák száma nem haladhatja meg a határértéket. (103/g mennyiséget, illetve penészszám esetén a 102/g)

A fogyasztóvédelmi hatóság összesen 19-féle alapozó mikrobiológiai vizsgálatát végezte el. A vizsgálatok szerint valamennyi termék megfelelőnek bizonyult, szennyező anyag egyik termékben sem volt kimutatható.
A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság ugyanakkor azt javasolja, hogy elsősorban a védőcsomagolásban (lezárt fóliaburok, stb.) kapható termékeket vásároljunk. Azok a termékek, amelyeket már a boltban felnyitnak, esetleg tesztelésre használnak, szennyezettek lehetnek.

A vizsgált termékek listája itt olvasható:

http://www.nfh.hu/sites/default/files/alapozok.pdf

A vizsgálatról készült videó pedig itt található:

Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.