Városlista
2022. augusztus 14, vasárnap - Marcell

Hírek

2013. Március 18. 09:55, hétfő | Helyi
Forrás: - szerk. -

Alapkő került a Petőfi szobor megújuló talapzatába

Alapkő került a Petőfi szobor megújuló talapzatába

Megkoszorúzták Bem József szobrát, majd a városi megemlékezés keretében alapkövet helyeztek el Petőfi Sándor szobrának megújuló talapzatában.

Erős Magyarország nélkül nincs magyar ember sem, a haladás és a romlás ellen kizárólag a megújulás, az összefogás politikája emelhet gátat. Közös erkölcsi irányok kijelölésére volt és van szüksége az országnak. – mondta el az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 165. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen Kapus Krisztián országgyűlési képviselő polgármester. A művelődési központban megtartott emlékműsort megelőzően Bem József szobrát koszorúzták meg a város, az intézmények, a civil szervezetek és a pártok képviselői. A városi megemlékezés keretében alapkövet helyeztek el Petőfi Sándor szobrának megújuló talapzatában.

Kapus Krisztián beszédében elmondta, 1848/49-ben egy nemzet fogott össze. A szabadságvágy kötötte össze elődeinket, adott számunkra erőt, ad számunkra is erőt ma, és példát mutat a magyarságnak. Erős Magyarország nélkül nincs magyar ember sem, a haladás és a romlás ellen kizárólag a megújulás, az összefogás politikája emelhet gátat. Közös erkölcsi irányok kijelölésére volt és van szüksége az országnak. Civil összefogásra, tudatos közösségekre, melyek mindegyike azonos értékeket tart fontosnak. Olyan értékeket, melynek alapjait most helyeztük el, amelyben érték a család, érték a tudás, érték az ember, érték az, hogy magyarok vagyunk, érték az, hogy egy nemzethez tartozunk. A végcél mindannyiunk számára, hogy Magyarország erős, szabad, független országgá váljon. Egy olyan virágzó országgá, ahol mindenki megtalálja a maga számítását.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 12. 21:31, péntek | Helyi

Felvonulással vette kezdetét a belvárosi lovas ünnep

Ma (augusztus 12-én) vette kezdetét a Belvárosi Lovas Ünnep „Tiszta forrásból” címet viselő kétnapos program, melyet a Tiszta Forrás Waldorf Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Gimnázium és Óvoda szervezett.

2022. Augusztus 12. 15:03, péntek | Helyi

Megnövekedett forgalom Bugac térségében

A hétvégén megrendezett hagyományőrző rendezvény miatt Bugac térségben nagyobb forgalomra kell számítani.

2022. Augusztus 12. 08:29, péntek | Helyi

Őshonos magyar halfajok tenyésztését tökéletesítették

Három őshonos magyar halfajta, a ponty, a süllő és a harcsa tenyésztéstechnológiájának komplex fejlesztését végezték el.

2022. Augusztus 11. 15:05, csütörtök | Helyi

Forgalmirend-változások augusztus 14-20 között

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy az augusztus 14-20 között az alábbi forgalmirend-változásokra számíthatnak: