Városlista
2021. október 24, vasárnap - Salamon

Hírek

2013. Március 18. 09:55, hétfő | Helyi
Forrás: - szerk. -

Alapkő került a Petőfi szobor megújuló talapzatába

Alapkő került a Petőfi szobor megújuló talapzatába

Megkoszorúzták Bem József szobrát, majd a városi megemlékezés keretében alapkövet helyeztek el Petőfi Sándor szobrának megújuló talapzatában.

Erős Magyarország nélkül nincs magyar ember sem, a haladás és a romlás ellen kizárólag a megújulás, az összefogás politikája emelhet gátat. Közös erkölcsi irányok kijelölésére volt és van szüksége az országnak. – mondta el az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 165. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen Kapus Krisztián országgyűlési képviselő polgármester. A művelődési központban megtartott emlékműsort megelőzően Bem József szobrát koszorúzták meg a város, az intézmények, a civil szervezetek és a pártok képviselői. A városi megemlékezés keretében alapkövet helyeztek el Petőfi Sándor szobrának megújuló talapzatában.

Kapus Krisztián beszédében elmondta, 1848/49-ben egy nemzet fogott össze. A szabadságvágy kötötte össze elődeinket, adott számunkra erőt, ad számunkra is erőt ma, és példát mutat a magyarságnak. Erős Magyarország nélkül nincs magyar ember sem, a haladás és a romlás ellen kizárólag a megújulás, az összefogás politikája emelhet gátat. Közös erkölcsi irányok kijelölésére volt és van szüksége az országnak. Civil összefogásra, tudatos közösségekre, melyek mindegyike azonos értékeket tart fontosnak. Olyan értékeket, melynek alapjait most helyeztük el, amelyben érték a család, érték a tudás, érték az ember, érték az, hogy magyarok vagyunk, érték az, hogy egy nemzethez tartozunk. A végcél mindannyiunk számára, hogy Magyarország erős, szabad, független országgá váljon. Egy olyan virágzó országgá, ahol mindenki megtalálja a maga számítását.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 23. 21:03, szombat | Helyi

Elhunyt Venczel Vera színművész

Életének 76. évében elhunyt Venczel Vera Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művész – tudatta a Vígszínház szombaton az MTI-vel.

2021. Október 23. 19:32, szombat | Helyi

A zeneiskola a városé, a zeneiskola mindenkié

Épületavató hangversenyt tartottak október 22-én a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola tanárai a megújult zeneiskola kamaratermében.

2021. Október 23. 15:24, szombat | Helyi

Élni fog a nemzet, mely összetart

E szavak állnak a Hősök parkjában lévő emlékművön, mely előtt koszorúkkal és mécsesekkel hajtottak fejet az 1956-os forradalom és szabadságharc áldozatainak emléke előtt az október 22-én tartott városi ünnepségen.

2021. Október 23. 10:00, szombat | Helyi

Tudásközpont az emberek életminőségének javításához

A NATURAL HEALTH – Az egészségért a természeti örökség védelmével projekt keretein belül készült egy Tudásközpont.