Városlista
2023. június 10, szombat - Margit

Hírek

2013. Március 18. 09:55, hétfő | Helyi
Forrás: - szerk. -

Alapkő került a Petőfi szobor megújuló talapzatába

Alapkő került a Petőfi szobor megújuló talapzatába

Megkoszorúzták Bem József szobrát, majd a városi megemlékezés keretében alapkövet helyeztek el Petőfi Sándor szobrának megújuló talapzatában.

Erős Magyarország nélkül nincs magyar ember sem, a haladás és a romlás ellen kizárólag a megújulás, az összefogás politikája emelhet gátat. Közös erkölcsi irányok kijelölésére volt és van szüksége az országnak. – mondta el az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 165. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen Kapus Krisztián országgyűlési képviselő polgármester. A művelődési központban megtartott emlékműsort megelőzően Bem József szobrát koszorúzták meg a város, az intézmények, a civil szervezetek és a pártok képviselői. A városi megemlékezés keretében alapkövet helyeztek el Petőfi Sándor szobrának megújuló talapzatában.

Kapus Krisztián beszédében elmondta, 1848/49-ben egy nemzet fogott össze. A szabadságvágy kötötte össze elődeinket, adott számunkra erőt, ad számunkra is erőt ma, és példát mutat a magyarságnak. Erős Magyarország nélkül nincs magyar ember sem, a haladás és a romlás ellen kizárólag a megújulás, az összefogás politikája emelhet gátat. Közös erkölcsi irányok kijelölésére volt és van szüksége az országnak. Civil összefogásra, tudatos közösségekre, melyek mindegyike azonos értékeket tart fontosnak. Olyan értékeket, melynek alapjait most helyeztük el, amelyben érték a család, érték a tudás, érték az ember, érték az, hogy magyarok vagyunk, érték az, hogy egy nemzethez tartozunk. A végcél mindannyiunk számára, hogy Magyarország erős, szabad, független országgá váljon. Egy olyan virágzó országgá, ahol mindenki megtalálja a maga számítását.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 10. 20:32, szombat | Helyi

Egy arany- és egy ezüstérem

Kocsis Nóra aranyat, míg ikertestvére, Kocsis Angéla ezüstérmet nyert június 10-én, a Kyokushin Karate Nyílt Szlovák Bajnokságon.

2023. Június 09. 10:21, péntek | Helyi

Ünnepeld velünk a Jóga Világnapját!

Kiskunfélegyházán minden évben közös jógázással ünneplik meg a Jóga Világnapját. A helyszín mindig változó, ezúttal a Hősök parkjába várják az érdeklődőket június 17-én.

2023. Június 09. 10:02, péntek | Helyi

Tehetségek Nemzetközi Bajnoksága

2023. június 4-én, Szegváron került megrendezésre az I. Tehetségek Nemzetközi Bajnoksága a kyokushin karate knoch down szabályrendszerében.

2023. Június 08. 20:33, csütörtök | Helyi

70 év boldog házasság áll a 95 éves Pista bácsi mögött

A napokban ünnepelte 95. születésnapját Lajos István.