Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Március 18. 09:55, hétfő | Helyi
Forrás: - szerk. -

Alapkő került a Petőfi szobor megújuló talapzatába

Alapkő került a Petőfi szobor megújuló talapzatába

Megkoszorúzták Bem József szobrát, majd a városi megemlékezés keretében alapkövet helyeztek el Petőfi Sándor szobrának megújuló talapzatában.

Erős Magyarország nélkül nincs magyar ember sem, a haladás és a romlás ellen kizárólag a megújulás, az összefogás politikája emelhet gátat. Közös erkölcsi irányok kijelölésére volt és van szüksége az országnak. – mondta el az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 165. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen Kapus Krisztián országgyűlési képviselő polgármester. A művelődési központban megtartott emlékműsort megelőzően Bem József szobrát koszorúzták meg a város, az intézmények, a civil szervezetek és a pártok képviselői. A városi megemlékezés keretében alapkövet helyeztek el Petőfi Sándor szobrának megújuló talapzatában.

Kapus Krisztián beszédében elmondta, 1848/49-ben egy nemzet fogott össze. A szabadságvágy kötötte össze elődeinket, adott számunkra erőt, ad számunkra is erőt ma, és példát mutat a magyarságnak. Erős Magyarország nélkül nincs magyar ember sem, a haladás és a romlás ellen kizárólag a megújulás, az összefogás politikája emelhet gátat. Közös erkölcsi irányok kijelölésére volt és van szüksége az országnak. Civil összefogásra, tudatos közösségekre, melyek mindegyike azonos értékeket tart fontosnak. Olyan értékeket, melynek alapjait most helyeztük el, amelyben érték a család, érték a tudás, érték az ember, érték az, hogy magyarok vagyunk, érték az, hogy egy nemzethez tartozunk. A végcél mindannyiunk számára, hogy Magyarország erős, szabad, független országgá váljon. Egy olyan virágzó országgá, ahol mindenki megtalálja a maga számítását.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.