Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Július 22. 08:55, szerda | Helyi
Forrás: varos.kiskunfelegyhaza.hu

Aláírásgyűjtés az éghajlatváltozást okozó környezetszennyezés ellen!

Aláírásgyűjtés az éghajlatváltozást okozó környezetszennyezés ellen!

Csányi József, városunk polgármestere az alábbiakban szeretné felhívni a lakosság figyelmét az Élő Bolygónk világméretű klímavédelmi nemzetközi összefogásra és az ahhoz történő csatlakozási lehetőségre.

Tisztelt Kiskunfélegyházi Lakosok!

Az alábbiakban szeretném felhívni figyelmüket az Élő Bolygónk világméretű klímavédelmi nemzetközi összefogásra és az ahhoz történő csatlakozási lehetőségre.

Ezen környezetvédelmi nemzetközi összefogást Al Gore korábbi amerikai alelnök, környezetvédelmi tevékenységéért Nobel-békedíjjal elismert, nemzetközileg is közismert személyiség indította útjára. A kezdeményezés célja többek között, hogy az idén decemberben Párizsban megrendezésre kerülő nemzetközi klímavédelmi konferencián a világ vezetői döntsenek az üvegházhatású gázok visszaszorításáról, a szén-dioxid kibocsátás mérsékléséről és megszülessen az új globális klímavédelmi egyezmény.

A nemzetközi összefogáshoz Magyarország elsőként csatlakozott az Élő Bolygónk aláírásgyűjtő honlap (http://www.elobolygonk.hu) elindításával.

Önkormányzatunk szeretné, ha minél többen csatlakoznának Kiskunfélegyházáról is a kezdeményezéshez. Az összefogásról, a csatlakozás lehetőségéről, a párizsi Klímacsúcsról bővebb információkat ahttp://www.elobolygonk.hu honlapon találnak a Kedves Lakosok!

Támogatásukat előre is megköszönve:

Csányi József
polgármester

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.