Városlista
2021. március 4, csütörtök - Kázmér

Hírek

2021. Január 25. 20:13, hétfő | Helyi
Forrás: batthyanysuli.hu

Akkreditált Kiváló Tehetségpont a Batthyány

Akkreditált Kiváló Tehetségpont a Batthyány

A Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola 2020-ban a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács által, az ”Akkreditált Kiváló Tehetségpont” kitüntető címet 2. alkalommal nyerte el.

Az akkreditációs minősítés újabb 3 évre szól.

Az intézményben két eltérő jellegű osztály működik:

  • "A" osztály - emelt óraszámú informatikaképzés, körzeti beiskolázású. Valamennyi tantárgy tanításában évekkel ezelőtt bevezették a kompetencia alapú oktatást. A programot első osztálytól informatika órák és nyelvi szakkör egészíti ki.
  • "Z" osztály - Kodály módszer szerinti, emelt szintű ének-zenei képzés. A zene révén hozzásegítik tanulóikat, hogy lélekben gazdag, a művészetek iránt érdeklődő és azt értő emberekké váljanak. A furulyaoktatás képességfejlesztő hatása gazdagítja ezt a programot, mely kiegészült a csengettyű szakkör bevezetésével a tehetséges tanulóik számára.

Az iskola tanulói színvonalas hangversenyeken, rendezvényeken, kiállításokon, pályázatokon mutathatják be tehetségüket. Az alkotó, előadó tevékenység segíti személyiségük és esztétikai érzékük kibontakozását, ritmusérzékük, kézügyességük, mozgás- és beszédkultúrájuk fejlődését. Az így szerzett képességek megalapozzák, segítik az eredményes és sikeres tanulásukat is.

A tanítás eredményességét rendszeresen mérik, ami lehetővé teszi a tanulók célirányos fejlesztését. Az iskola pedagógusainak tevékenységében a tehetséggondozás és a felzárkóztatás egyaránt nagy hangsúlyt kap.

Az iskola tehetségfejlesztő tevékenységét jelzik az országos szintű versenyeken elért kiemelkedő eredmények. Az új szervezeti forma jelentős szakmai kihívás, de egyben lehetőséget nyújt a más minőségű pedagógiai szemlélet, a szélesebb látókör és komplexebb szakmai együttműködés megteremtésére.

Az iskolában kiemelten kívánnak foglalkozni a matematikai és természettudományos tehetséggondozással, de fontosnak tartják a sport, a művészet szerepét is. A tehetségazonosítás során feltárt más irányultságú tanulóhoz is igyekeznek megkeresni a megfelelő szakembereket.

A jeles intézményben angol és német nyelv tanulására egyaránt van lehetőség. Az iskola célja az idegen nyelv megszerettetése, a szóbeli nyelvhasználat fejlesztése és a továbbtanulásra való felkészítés.

Az intézmény oktató-nevelő munkájának szerves részét alkotják a tanórán kívüli sport és szabadidős foglalkozások, szakkörök, diáknapok, kirándulások és táborok.

Az intézmény típusából adódóan számos jól felkészült, nagy tapasztalattal rendelkező, szakmai tudással felvértezett pedagógus áll rendelkezésre. Jelenleg 5 pedagógus kolléga végzett tehetséggondozással kapcsolatos továbbképzéseket.

A Tehetségpontot helyi (intézményi) hatókörrel kívánják létrehozni és működtetni.

Célcsoport:

  • 6-14 éves tanulók és szüleik, akiket elsősorban az oktatási intézményen keresztül kívánnak bevonni.
  • Továbbá művészet-, matematika és természetbarát magánszemélyekkel, baráti körökkel, vállalkozókkal és közművelődési intézményekkel veszik fel minden évben a kapcsolatot.

Az iskola reál szakos kollégái az országos versenyeken túl megismertetik a tanulókkal az egyetemes emberi, európai és nemzeti értékeket és azok tiszteletére nevelik őket.
A szakképzett fejlesztő- és mentálhigiénés kollégák, mérés értékelő- és köznevelési szakértők is segítik a tanulók és a pedagógusok munkáját.

Fotó: batthyanysuli.hu

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 04. 14:28, csütörtök | Helyi

Elmarad a márciusi Országos Állat- és Kirakodóvásár Félegyházán

Az érvényben lévő kormányzati intézkedések értelmében a 2021. március 14-i Országos Állat- és Kirakodóvásár ELMARAD.

2021. Március 04. 12:41, csütörtök | Helyi

Tájékoztató a központi korlátozó intézkedések félegyházi hatásairól

Tisztelt Félegyháziak!

2021. Március 04. 11:54, csütörtök | Helyi

Bezárják az iskolákat és a nem létfontosságú üzleteket Magyarországon

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón ismertette azokat a döntéseket, amelyeket a kormány meghozott a koronavírus-járvány terjedésének megállításáért.

2021. Március 03. 15:14, szerda | Helyi

Hálózatbővítés Petőfiszálláson

Továbbra is folytatódnak Petőfiszálláson a lakossági igények kielégítésére szolgáló hálózatfejlesztések.