Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Március 04. 10:00, szerda | Életmód
Forrás: Szabad Föld

Akik más tollaival ékeskednek

Akik más tollaival ékeskednek

A közösségi oldalakon és a világhálós társkeresőkön gyakori, hogy egyesek szépíteni próbálják a valóságot. Ötvenes családapa „érettségizős” képpel pózol, kissé már túlkoros amazon leánykori fotójával villog.

A közösségi oldalakon és a világhálós társkeresőkön gyakori, hogy egyesek szépíteni próbálják a valóságot. Ötvenes családapa „érettségizős” képpel pózol, kissé már túlkoros amazon leánykori fotójával villog. Sőt akad olyan is, aki nemes egyszerűséggel valaki más képét veszi kölcsön, hogy növelje az ismerkedés esélyeit. Így néha szó szerint sok a púder…

Megesett, hogy a magát szolidnak kiadó hölgy a találkozó végén közölte szolgáltatásai árlistáját, máskor meg az üzleti életben sikeres úriembernek tűnő férfi próbált túl hamar és rámenősen a lényegre térni. Az sem ritka, hogy az első randit mindjárt lakáson, szállodában vagy a kocsijukban ejtenék meg az urak, kerülve a „fölösleges köröket”. A hozzáértők ezért még a felnőtt ismerkedőket is óvatosságra intik – nem beszélve a könnyen csőbe húzható, naiv tizenévesekről, akik besétálhatnak a csalók csapdájába.

– Csalásnak minősül, amikor egy férjes asszony hajadonnak vagy egy házas férfi nőtlennek tünteti fel magát, ha az internetre feltett fotó másvalakié, vagy a kitöltött adatlapon valótlanságok szerepelnek. Az életkorról való füllentés már szinte hétköznapi a virtuális párkeresésben, holott ez is szédelgés, hiszen hamis illúzióra etikátlan párkapcsolatot építeni. Aki szándékos megtévesztési indíttatással közöl hamis adatot, bűncselekményt követ el – figyelmeztet dr. Szöőr Anna pszichológus-jogász. Úgy véli: nem csoda, hogy a gyereket nevelő újrakezdők bizalma meginog a virtuális párkeresésben, s egyre többen igénylik a személyes tanácsadást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:23, szerda | Életmód

Nyolc sztárfellépő és negyven koncert az idei Paloznaki Jazzpikniken

Anastacia, a Brand New Heavies, Tony Hadley, a Morcheeba, az MF Robots, a Son Mieux, a Kraak & Smaak és Izo FitzRoy lesz a 12. Paloznaki Jazzpiknik sztárfellépője augusztus 1. és 3. között a Balaton-felvidéken.

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Életmód

Mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezető mutatkozott be a Deltában - Videó

A mesterséges intelligencia (MI) segítségével megalkotott műsorvezető mutatkozott be a Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában - hangzott el az M1 hétfő esti Híradójában.

2024. Április 15. 14:10, hétfő | Életmód

Így csúsztak egymásnak az autók az M1-esen

Eseménydús videót közölt az autópályafenntrartó.