Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Július 10. 11:44, csütörtök | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Akik a félegyháziak egészségéért dolgoznak

Akik a félegyháziak egészségéért dolgoznak

A félegyházi kórházból négyen részesültek elismerésben a Semmelweis-nap alkalmából

Mint arról korábban már beszámoltunk, július 3-án, csütörtökön a kecskeméti városháza dísztermében köszöntötte dr. Zombor Gábor, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára, dr. Mészáros János, a GYEMSZI DA Térségi Igazgatóság igazgatója, aki július 1-jétől az egészségügyért felelős államtitkár kabinetfőnöke, Rausch Sándor, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke és dr. Svébis Mihály főigazgató a Bács-Kiskun Megyei Kórház Semmelweis-nap alkalmából kitüntetett orvosait, ápolóit és kórházi dolgozóit. A félegyházi kórházból négyen részesültek elismerésben.

Dr. Móczár Emőke, röntgen osztályvezető főorvos. 1973. október 1. óta dolgozik a félegyházi kórházban. A röntgen osztály segédorvosaként kezdett. 2003 áprilisától megbízott, júniustól kinevezett orvosigazgatója az intézménynek, 2008. január 1-jétől a röntgen osztály osztályvezető főorvosa.

A kitüntetés indoklása szerint „Az osztály dolgozói felnéznek rá, elismerik. Kimagasló munkáját példaképnek tekintik. Empatikus betegorientált viselkedésével gyorsan elnyerte a betegek szeretetét, munkáját lelkiismeretesen, alaposan végzi. Az intézményben dolgozó orvosok összefogásával, ügyeletek megszervezésével jelenleg is segíti a kórházi betegellátás folyamatosságát.”

Több évtizedes alapos, precíz munkájáért Főigazgatói dicséretben részesült.

Orosziné Volentér Cintia, ápoló, krónikus belgyógyászat. 11 éve dolgozik a félegyházi kórházban. Szülésznői képesítéssel érkezett, később átképezte magát OKJ-s ápolóvá. Jelenleg a krónikus belgyógyászati osztályon dolgozik.

„Kollégái szeretik és elismerik szakmai munkáját, főnöke kifejezetten becsüli a hozzátartozókkal való kapcsolatát, szakmai tanácsadását.” – áll az elismerés indoklásában.

Szakmai munkájáért, betegekkel való etikus magatartásáért Főigazgatói dicséretben részesült.

Busáné Szabó Mária, raktáros gazdasági csoport. 1998 óta dolgozik raktárosként az intézményben. Kiemelkedő munkájáért Főigazgatói dicséretben részesült, amit az alábbiakkal indokoltak: „Munkáját mindig pontosan, felelősségteljesen végezte. Munkahelyéhez fűződő lojalitása, kollégáival kialakított munkakapcsolata példaértékű. Az új feladatokra nyitott. Nem hátrál meg a nehézségek láttán, mindig megoldást keresi.”

Csík Julianna, a MESZK Bács-Kiskun Megyei Szervezetének elnöke a kórházi ünnepségen elismerést adott át Kiskunfélegyházáról Vízhányóné Dongó Évának, Kiss Szabolcs Ernőnének, valamint Munkácsi Ferencnének.

A díjazottaknak ezúton is gratulálunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.