Városlista
2024. június 22, szombat - Paulina

Hírek

2017. Január 02. 13:08, hétfő | Helyi
Forrás: hirado.hu

Akár 30 millió forintot is fizethet, aki pilóta akar lenni

Akár 30 millió forintot is fizethet, aki pilóta akar lenni

Már három helyen is képeznek pilótákat Magyarországon. A Nyíregyházi és a Debreceni Egyetem után a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) is bekapcsolódott a képzésbe.

A végzősökért sorban állnak a légicégek – írja a Világgazdaság.

A lap szerint a növekvő utazási kedv miatt ugyanis a légitársaságok egyre több utassal számolnak, növelni akarják a járatok számát, és a flottájukat is bővítik.

A több járathoz nagyobb személyzet is kellene, a pilótahiány pedig egyre égetőbb, és csak fokozódni fog a következő években.

A tandíj viszont az egyetemeken magas, van, ahol eléri a 30 millió forintot.

A négy féléves pilótaképzés azért kerül ilyen sokba, mert számos jogosítványt kell megszerezni: csak az elméleti vizsga díja félmillió forint, a kereskedelmipilóta-jogosítvány megszerzése pedig 12 milliót visz el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 22. 07:35, szombat | Helyi

A száraz időjárás kedvez az aratásnak

Az elmúlt napok nagyrészt száraz időjárása kedvez az aratásnak, de a forróság az érésben lévő búzának sem tesz jót - írta a HungaroMet Zrt. agrometeorológiai elemzésében.

2024. Június 22. 07:34, szombat | Helyi

Szombaton is másodfokú figyelmeztetés van érvényben Bács-Kiskun vármegyében

A legmagasabb, piros fokozatú figyelmeztetést adta ki a HungaroMet Zrt. két déli vármegyére szombatra is; Csongrád-Csanád és Békés vármegyében a napi középhőmérséklet 29 Celsius-fok felett alakulhat szombaton.

2024. Június 21. 10:09, péntek | Helyi

Ajándék muskátli az udvarokba, ablakokba

Kedves Félegyháziak!

2024. Június 20. 13:50, csütörtök | Helyi

Tűzgyújtási tilalom Bács-Kiskun vármegyében

Az elmúlt napok tartósan meleg és csapadékmentes időjárása miatt június 20-án 0:00 órától tűzgyújtási tilalom van érvényben Bács-Kiskun vármegyében.