Városlista
2023. február 6, hétfő - Dóra

Hírek

2013. December 19. 11:32, csütörtök | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Ajándékokat kaptak a Családok Átmeneti Otthonának lakói

Ajándékokat kaptak a Családok Átmeneti Otthonának lakói

Immáron ötödik alkalommal szervezett gyűjtést a rászoruló családoknak a városi könyvtár és a Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat.

Immáron ötödik alkalommal szervezett gyűjtést a rászoruló családoknak a városi könyvtár és a Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat. Az összegyűlt adományokat – játékokat, gyermekruhákat, könyveket – ma (december 19-én) adta át Szalainé Őrző Emíliának, a Családok Átmeneti Otthona és Farkasné Sipos Juliannának, a Kapocs Szociális, Gyermekvédelmi és Egészségügyi Intézmény vezetőjének Kapus Krisztián polgármester, dr. Lajkó Norbert aljegyző és Kállainé Vereb Mária, a Petőfi Sándor Városi Könyvtár és Művelődési Központ igazgatója. A gyűjtésben a város iskolái vettek részt, közülük a legaktívabbnak a Dózsa, a Platán és a Batthyány tanulói bizonyultak.

Szalainé Őrző Emília elmondta, az ajándékokat a hagyományos karácsonyi ünnepség keretében osztják ki az otthon lakói között.
A tagintézmény vezető beszélt a novemberben elvégzett állagmegóvási munkákról is. A családok átmeneti otthona épületének rekonstrukciójára három millió forintot biztosított az önkormányzat. A rendelkezésre álló összegből rendbe hozták az udvar térburkolatát, kivakolták, majd kifestették a lakószobákat, felújították a női fürdőt, valamint kamerás nyitó rendszert kapott a bejárati kapu.
Nem csak az épület, hanem az ahhoz tartozó több mint 2 hektáros terület rehabilitációja is megtörtént. A megújítás remélhetőleg egy új hasznosítási formára ad lehetőséget. A legcélszerűbb a terület mezőgazdasági célra történő hasznosítása. A megtermelt javakat a közétkeztetésre és a családok megélhetésének segítésére tudnák felhasználni – tette hozzá dr. Lajkó Norbert aljegyző.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 05. 17:15, vasárnap | Helyi

A városért imádkozni azt jelenti, hogy egy nagy családért fohászkodunk

Ma (február 5-én) tartották a Sarlós Boldogasszony Templomban a város áldásáért felajánlott szentmisét, melyet Geszler Péter esperes plébános celebrált.

2023. Február 05. 16:02, vasárnap | Helyi

Megkapták szalagjaikat a Kossuth szakképző iskola diákjai is

A Kiskunhalasi SzC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium február 4-én (szombaton) tartotta szalagavató ünnepségét a Városi Sportcsarnokban.

2023. Február 05. 15:27, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Évközi ötödik vasárnap – 2023. február 5.

2023. Február 05. 15:27, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

Évközi ötödik vasárnap – 2023. február 5.