Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Április 20. 16:50, szombat | Helyi
Forrás: BMRF

Afgánt fogtak a félegyházi rendőrök

Afgánt fogtak a félegyházi rendőrök

Lakossági bejelentés alapján indított eljárást egy afgán állampolgárral szemben a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság

Lakossági bejelentés alapján indított eljárást egy afgán állampolgárral szemben a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság, akit április 19-én délután Kiskunfélegyháza külterületén az M5 autópálya mellett fogtak el a járőrök. A külföldi jogszerű magyarországi tartózkodását igazolni nem tudta, ezért előállították. Menekültstátusz iránti kérelmet nyújtott be, ezért a Békéscsabai Menekülteket Befogadó Állomásra szállították.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya egy korábban elrendelt nyomozás során április 19-én rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette K. László 40 éves kecskeméti lakost, aki a rendelkezésre álló adatok alapján megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2013. január 18-án éjszaka, Kecskeméten a Búzaszentelő utcában bántalmazott egy 39 éves kecskeméti férfit, majd elvette tőle pénztárcáját a benne lévő készpénzével.

A Kiskőrösi Rendőrkapitányság eljárást indított 2 koszovói állampolgárral szemben, akiket április 19-én hajnalban fogtak el a járőrök. Ellenőrzésükkor kiderült, hogy egyikükkel szemben beutazási és tartózkodási tilalom van érvényben. A külföldiek menekültstátusz iránti kérelmet nyújtottak be, ezért őket a Békéscsabai Menekülteket Befogadó Állomásra szállították.A Kiskőrösi Rendőrkapitányság eljárást indított 1 szír állampolgárral szemben, akit április 19-én délután, Soltvadkert belterületén fogtak el a járőrök. A külföldi jogszerű magyarországi tartózkodását igazolni nem tudta, ezért előállították. Menekültstátusz iránti kérelmet nyújtott be, ezért a személyt Békéscsabán a Menekülteket Befogadó Állomáson helyezték el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.