Városlista
2021. január 26, kedd - Vanda

Hírek

2020. November 30. 19:14, hétfő | Helyi
Forrás: Bense Zoltán

Adventi gyertyagyújtás a Batthyány iskolában

Adventi gyertyagyújtás a Batthyány iskolában

A nagy eseményekre készülni kell. Az idei esztendőben november 29-én, vasárnap vette kezdetét az Advent, a karácsonyt előkészítő időszak.

A Batthyány Lajos Általános Iskolában a vasárnapot követően hétfőn gyújtották meg az első gyertyát. Az iskolában hagyomány a gyertyagyújtás, mint ahogy az Adventi Hangverseny is, mely utóbbi sajnos a járvány miatt az idén elmarad.

Az „Advent” szó a latin „Adventus Domini” kifejezésre utal, ami annyit jelent: az Úr érkezése, az Úr eljövetele. Szent várakozás ez, ami megelőzi a Messiás, a Megváltó érkezését. Várakozunk négy héten át azért, hogy karácsony titka megérlelődjön bennünk.

A december egyúttal a jócselekedetek hónapja is. Az emberek a karácsonyra készülvén az otthonaikat, de legfőképp a szívüket ünneplőbe öltöztetik. Az ember ilyenkor próbál elcsendesedni, önvizsgálatot tartani.

E gondolatokat foglalták össze és mondták el az iskolarádióban Besze Brigitta és Tóth Petra 8. z osztályos tanulók azelőtt, hogy Csáki Anikó a 6. z osztály tanulója és Vargáné Oláh Zsuzsanna igazgatónőmeggyújtotta az első lila gyertyát, mely a hit gyertyája.

A lila a katolikus liturgiában egyben a bűnbánat színe is, míg a rózsaszín az örömöt jelenti. Ezek egy-egy fogalomra, személyre vagy közösségi eseményre is utalnak. Az adventi gyertyák a hit, remény, öröm és a szeretet szimbólumai.

Ezekben a hetekben próbáljunk meg a lényegre figyelni, a lelkünket előtérbe helyezni, a felfokozott mindennapjaink hajszolt életviteléből a tempót visszavenni!

Fotó: Keserű Szilvia

Címkék: batthyány iskola

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 26. 09:22, kedd | Helyi

Jelölési hibákat talált a mogyorókrémek ellenőrzésénél az élelmiszerlánc-biztonsági hivatal

Az idei első termékteszten 34 mogyorókrémet vizsgált a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és 17 mogyorókrém csomagolásán jelölési hibákat találtak.

2021. Január 26. 08:39, kedd | Helyi

Már mindenki számára elérhető a digitális jólét szoftver alapcsomag

Hétfőtől válik elérhetővé az ingyenesen letölthető digitális jólét szoftver alapcsomag, amellyel az egyre kevésbé nélkülözhető digitális hozzáférés lehetőségét teremtik meg a lakosság számára.

2021. Január 25. 20:13, hétfő | Helyi

Akkreditált Kiváló Tehetségpont a Batthyány

A Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola 2020-ban a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács által, az ”Akkreditált Kiváló Tehetségpont” kitüntető címet 2. alkalommal nyerte el.

2021. Január 25. 17:01, hétfő | Helyi

Terepszínű gólya Szatymazon

Néhány napja egy fehér gólya figyelhető meg a szatymazi Székalj-gyepen, amely a Pusztaszeri Tájvédelmi Körzet része.