Városlista
2023. december 9, szombat - Natália

Hírek

2014. December 05. 18:59, péntek | Helyi
Forrás: Adrienn

Advent városunk szívében

Advent városunk szívében

Készüljünk együtt az év legszebb ünnepére, Karácsonyra! Élvezzük ki minden percét a várakozással teli, izgalmas pillanatoknak a városunkban megrendezett szórakoztató és színes programokon.

November 28-án, pénteken már felkerültek a világító karácsonyi boltív-díszek a főutcára, december 3-án, szerdán pedig az óriási karácsonyfán is felgyúltak a fények.

A minden évben megrendezett Aranykapu vásár idén új faházikókkal várja a vásárlókat. Városunk új vezetése megtette az első lépést ahhoz, hogy felzárkózhassunk az igényes karácsonyi rendezvények sorába.

Ügyelnek arra, hogy valóban csak magyar mesteremberek munkái, és értékes portékák kerüljenek a nagyközönség elé. Szem előtt tartották azt is, hogy minél több kereskedőnek legyen lehetősége az áruinak bemutatására, ezért nem adják át a rendezvény szervezését nyereségorientált, külsős, vidéki vállalkozóknak, szemben a korábbi évek gyakorlatával.

December közepétől pedig a városi könyvtár parkolóját a korisok vehetik birtokba mivel jégpályát építenek ide a téli időszakra. A város diákjai, iskolai közösségei ingyen korcsolyázhatnak majd, bejelentkezés útján. A szülők is csatlakozhatnak gyermekeikhez, sőt az sem baj, ha nincs a családnak korcsolya felszerelése, hiszen a helyszínen kölcsönözhető lesz a sporteszköz.

„Kiskunfélegyházi advent” címmel a december első hétvégéjén valamennyi háztartásba eljuttatták a Szuperinfó ingyenes hirdetési újság lapterjesztőinek segítségével a programfüzetet, mely összegzi az ünnepkörhöz kapcsolódó valamennyi eseményt, a civil szervezetek rendezvényitől kezdve a hivatalos városi programokig.

Készüljünk hát együtt az év legszebb ünnepére, Karácsonyra! Élvezzük ki minden percét a várakozással teli, izgalmas pillanatoknak a városunkban megrendezett szórakoztató és színes programokon.

(Fotók: Gulyás Sándor)

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 08. 20:04, péntek | Helyi

Nem csak mese, hanem valóság

December 7-én a Batthyány iskola alsó tagozata és az 5. évfolyam a kecskeméti Katona József Nemzeti Színházba látogatott el, ahol „A kis herceg” című előadást tekintették meg.

2023. December 08. 19:57, péntek | Helyi

Oldott hangulatban

A Batthyány Lajos Általános iskola harmadik iskola-előkészítő foglalkozását november 28-án és 29-én rendezte meg, két csoportban, összesen 37 nagycsoportos óvodás részvételével.

2023. December 08. 14:28, péntek | Helyi

Az év utolsó vására vasárnap lesz

A Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft. Piac- és Vásárüzemeltetési részlege tájékoztatja a vásárlókat és az árusokat, hogy a Kiskunfélegyházi Országos Állat és Kirakodó vásár időpontja: 2023. december 10., vasárnap.

2023. December 07. 16:54, csütörtök | Helyi

Mikulás nap angolul

Angol versenyt rendezett a Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Két Tanítási Nyelvű Technikum és Kollégium.