Városlista
2024. október 24, csütörtök - Salamon

Hírek

2014. December 05. 18:59, péntek | Helyi
Forrás: Adrienn

Advent városunk szívében

Advent városunk szívében

Készüljünk együtt az év legszebb ünnepére, Karácsonyra! Élvezzük ki minden percét a várakozással teli, izgalmas pillanatoknak a városunkban megrendezett szórakoztató és színes programokon.

November 28-án, pénteken már felkerültek a világító karácsonyi boltív-díszek a főutcára, december 3-án, szerdán pedig az óriási karácsonyfán is felgyúltak a fények.

A minden évben megrendezett Aranykapu vásár idén új faházikókkal várja a vásárlókat. Városunk új vezetése megtette az első lépést ahhoz, hogy felzárkózhassunk az igényes karácsonyi rendezvények sorába.

Ügyelnek arra, hogy valóban csak magyar mesteremberek munkái, és értékes portékák kerüljenek a nagyközönség elé. Szem előtt tartották azt is, hogy minél több kereskedőnek legyen lehetősége az áruinak bemutatására, ezért nem adják át a rendezvény szervezését nyereségorientált, külsős, vidéki vállalkozóknak, szemben a korábbi évek gyakorlatával.

December közepétől pedig a városi könyvtár parkolóját a korisok vehetik birtokba mivel jégpályát építenek ide a téli időszakra. A város diákjai, iskolai közösségei ingyen korcsolyázhatnak majd, bejelentkezés útján. A szülők is csatlakozhatnak gyermekeikhez, sőt az sem baj, ha nincs a családnak korcsolya felszerelése, hiszen a helyszínen kölcsönözhető lesz a sporteszköz.

„Kiskunfélegyházi advent” címmel a december első hétvégéjén valamennyi háztartásba eljuttatták a Szuperinfó ingyenes hirdetési újság lapterjesztőinek segítségével a programfüzetet, mely összegzi az ünnepkörhöz kapcsolódó valamennyi eseményt, a civil szervezetek rendezvényitől kezdve a hivatalos városi programokig.

Készüljünk hát együtt az év legszebb ünnepére, Karácsonyra! Élvezzük ki minden percét a várakozással teli, izgalmas pillanatoknak a városunkban megrendezett szórakoztató és színes programokon.

(Fotók: Gulyás Sándor)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 24. 10:37, csütörtök | Helyi

Elkészült a kétmilliomodik autó a kecskeméti Mercedes-Benz Gyárban

Újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett a kecskeméti Mercedes-Benz Gyár, októberben legördült a gyártósorról a kétmilliomodik jármű. A jubileumi modell egy tisztán elektromos hajtású, ötüléses EQB.

2024. Október 24. 09:53, csütörtök | Helyi

Egy nap alatt 55 tonna illegális szemetet gyűjtött össze a Magyar Közút

Csak ezen a napon összesen 55 tonnát meghaladó hulladékot szállítottak el hivatalos lerakóhelyekre a közutas szakemberek.

2024. Október 24. 09:35, csütörtök | Helyi

Településtörténeti mérföldkő: megépül az M5 autópálya csomópontja Kunszálláson

Kedden kora délután sajtótájékoztató keretében jelentette be Lezsák Sándor országgyűlési képviselő és Almási Roland Márk polgármester, hogy megépül az M5 autópálya kunszállási lehajtója.

2024. Október 22. 19:42, kedd | Helyi

Tájékoztató katasztrófavédelmi gyakorlatról