Városlista
2021. január 24, vasárnap - Timót

Hírek

2020. November 29. 15:48, vasárnap | Helyi
Forrás: Hírek az Ótemplomból

Advent első vasárnapja – 2020. november 29

Advent első vasárnapja – 2020. november 29

Advent első vasárnapja – 2020. november 29

1. Ma Advent első vasárnapja van. Használjuk ki a karácsonyi készület idejét, hogy az őszinte bűnbánat és a jócselekedetek által valóban ünnepi díszbe öltöztethessük lelkünket, s a Jézussal való találkozás öröme tegye teljessé készületünket.

2. Az adventi időszakban hétköznaponként reggel 6 órakor lesznek a szentmisék. Szeretettel hívnak mindenkit a hajnali RORATE-misékre, hogy közös imádsággal és a kegyelmi ajándékok vételével indíthassuk a karácsonyi készület napjait. A hajnali misék előtt 5 óra 25 perctől szentségimádás lesz, és szokás szerint elimádkozzák az irgalmasság rózsafüzérét. Felhívják a figyelmet arra, hogy reggel 5 óra előtt senki ne induljon el otthonról, tekintettel a kijárási tilalomra!

3. November 30-án, hétfőtől kezdve hétköznap esténként nem lesz szentmise a templomban. Esti szentmisét (18 órakor) csak szombaton és vasárnap tartanak. A Szent István Templomban továbbra is lesz hétfőtől péntekig szentmise, 17 órától.

4. A héten folytatják a karácsonyi tartósélelmiszer-gyűjtést a templomban, hogy minél több és tartalmasabb csomagot tudjanak összeállítani a rászoruló családoknak.

5. Akik még nem rendezték idei egyházi adójukat és van rá lehetőségük, azokat kérik, hogy a következő hetekben a plébánia irodájában tegyék ezt meg. Gondoskodó szeretetüket hálásan köszönik!

Áldott vasárnapot kívánunk mindannyiuknak!

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 23. 11:35, szombat | Helyi

Új környezetbarát busszal lepi meg Európát Magyarország

Hazánkban készül Európa első csuklós hidrogénbusza.

2021. Január 22. 19:02, péntek | Helyi

Lezárult a vizsgálat a lengyel buszbaleset ügyében

Halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset okozása miatt javasolnak vádemelést a Bács-Kiskun megyei rendőrök.

2021. Január 22. 13:32, péntek | Helyi

Szombaton szervezik a középfokú írásbeli felvételi vizsgákat

Az írásbeliket az egészségvédelmi intézkedések szigorú betartásával rendezik meg.

2021. Január 22. 13:30, péntek | Helyi

Ma van a magyar kultúra napja

A Himnusz születésének évfordulójáról országszerte és a határokon túl is megemlékeznek.