Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Július 28. 07:29, csütörtök | Kék hírek
Forrás: HírTV

Adót csaltak a budapesti utazási irodák?

Adót csaltak a budapesti utazási irodák?

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal megerősítette a Privát Kopó nevű internetes bűnügyi portál értesülését, amely szerint adócsalás gyanújával indult nyomozás két fővárosi székhelyű utazási iroda ellen.

A Best Reisen és Medina Tours egy tunéziai üzletember érdekeltségébe tartozik. A gyanú szerint az utazási irodák munkatársait a valós bérüknél lényegesen alacsonyabb összegre jelentették be, fizetésük többi részét pedig borítékban kapták meg, átvételi elismervény fejében. A gyanú szerint az elmaradt adó- és járulékköltségekkel évente 35 millió forinttal károsították meg a költségvetést.

- Névtelen bejelenés alapján július 15-én rendelt el nyomozást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal budapesti székhelyű utazásszervezési tevékenységgel foglalkozó gazdasági társaságokkal kapcsolatban. A bejelentés adatai alapján adóval kapcsolatban elkövetett bűncselekmény gyanúja állapítható meg. A pénzügyi nyomozók elkezdték a nyomozást, gyűjtik a szükséges bizonyítékokat - mondta a hírTV-nek Sárközi Alexandra bűnügyi szóvivő. (rá)

hírTV

Címkék: utazási iroda

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.