Városlista
2019. június 19, szerda - Gyárfás

Hírek

2015. December 21. 08:31, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Add a legnagyobb kincset Karácsonyra!

Add a legnagyobb kincset Karácsonyra!

VÉRADÁS december 23-án 9:00 - 12:00 óráig a Szakmaközi Művelődési Házban.

Szeretettel várnak minden kedves véradót a rendezvényre!

A véradás önkéntes véradóktól – előzetes orvosi vizsgálat után –, orvosi felügyelet alatt a nagyobb műtétekhez, bizonyos életmentő kezelésekhez, terápiás vérkészítmények előállításához és a további feldolgozáshoz szükséges vér vagy vérösszetevő levétele. A teljes véradás alkalmával steril vérvételi zsákba, egyszer használatos tű segítségével 4,5 deciliter teljes vért, valamint a vér vizsgálatához szükséges néhány kémcsőnyi mennyiséget vesznek le. A vételhez használt zsák és a hozzá csatlakozó vérvételi tű is egyszer használható, így a véradó nem fertőződhet.

Vért adhat minden egészséges ember, aki már betöltötte 18. életévét, de még nincs 65 éves, testsúlya pedig meghaladja az 50 kg-ot.

Ezenkívül érdemes tudni, hogy férfiak akár 5-ször, nők viszont maximum 3-szor adhatnak vért egy évben. A két véradás között pedig legkevesebb 56 napnak el kell telnie.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 19. 09:41, szerda | Helyi

Elkezdődött a levendulaszüret a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban

Megkezdődött a Szedd magad! akció a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban, a héten bárki szedhet levendulát ezen a területen –

2019. Június 19. 08:11, szerda | Helyi

Milyen lesz a jövő iskolája?

A Batthyány Iskola tanulói szép eredménnyel tértek haza a magyarországi és határon túli általános és középiskolai tanulók számára meghirdetett Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékversenyen.

2019. Június 19. 08:01, szerda | Helyi

Hurrá, itt a nyár!

Sikert sikerre halmoztak a Jön a tavasz, megy a tél - címmel hirdetett grafikai rajzversenyen a Batthyány Iskola tanulói.

2019. Június 18. 16:52, kedd | Helyi

Magyarországon is megjelent az ázsiai tigrisszúnyog

Magyarországon is megjelent az ázsiai tigrisszúnyog, más néven ázsiai zebraszúnyog.