Városlista
2021. december 4, szombat - Barbara, Borbála

Hírek

2021. Október 23. 19:32, szombat | Helyi
Forrás: F. Adrienn

A zeneiskola a városé, a zeneiskola mindenkié

A zeneiskola a városé, a zeneiskola mindenkié

Épületavató hangversenyt tartottak október 22-én a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola tanárai a megújult zeneiskola kamaratermében.

Köszöntőként Kosztolányi Dezső: Avató című műve hangzott el, melyet a művészeti iskola színjáték tanára Répa Mónika előadásában hallhatott a népes számban megjelent közönség. Ezt követően a zeneiskola tanári kórusa közös éneke csendült fel.

A ráhangoló dallamokat követően Kis-Fekete Vilmos tagintézmény-vezető osztotta meg gondolatait. Beszédében hangsúlyozta, hogy ez az iskola a városé, ez az iskola mindenkié. Mindenkié, aki szereti a zenét, aki szeret koncertekre járni. Az avató koncertről pedig elöljáróban elárulta, hogy rengeteg munka előzte meg és mindent megtettek a zeneiskola pedagógusai, hogy minél színesebb és szórakoztatóbb műsorral tudjanak kedveskedni a koncertterem első vendégeinek. Beszédének zárásaként mindenkinek jó szórakozást kívánt és reményét fejezte ki, hogy a jövőben sok olyan koncert lesz majd a megújult iskola épületében, amikor kicsinek bizonyul a koncertterem az érdeklődők száma miatt.

Az énekekkel fűszerezett zenei darabok és a számos hangszert megszólaltató műsorszámok valósággal elbűvölték a közönséget, melyet csak fokozott a terem különleges akusztikája és bensőséges hangulata.

A koncert a tetőfokát az utolsó számmal érte el, mely Saint-Saëns: Haláltánc című darabja volt. Sejben Ilona és Kasza Zsuzsanna lélegzetelállító zongorajátéka mindenkit magával ragadott.

Nem hiába mondta az utolsó műsorszámról Kis-Fekete Vilmos, hogy méltó avatása a teremnek, az iskolának és a hangszereknek.

(Képek: Fábián Adrienn)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 03. 19:27, péntek | Helyi

Kamion és kisbusz karambolozott az 542-es főúton

A tűzoltók Kiskunfélegyháza térségében végzik a mentést.

2021. December 03. 11:16, péntek | Helyi

Árokba csapódott egy autó az 5-ös főúton

A baleset a Kiskunfélegyháza és a petőfiszállási elágazás közötti szakaszon történt.

2021. December 03. 09:54, péntek | Helyi

Szombaton fellobban a második láng városunk adventi koszorúján

Adventi gyertyagyújtási ünnepségre várják az Érdeklődőket.

2021. December 03. 09:37, péntek | Helyi

Ingyenes ivartalanítási akció

Kutya-macska ingyenes ivartalanítási akciót hirdet a lakosság részére a Projekt-Pusztahunde e.v. a kiskunfélegyházi Fido Bácsi Közhasznú Alapítvánnyal közösen.