Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2015. Május 24. 22:35, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

A zászlóforgatás virtuózai

A zászlóforgatás virtuózai

Az ünnepi szentmise után ma (május 24-én) olaszországi testvérvárosunk Feltre zászlóforgatói zórakoztatták délelőtt a Béke téren egybegyűlt kíváncsiskodókat.

Az ünnepi szentmise után ma (május 24-én) olaszországi testvérvárosunk Feltre zászlóforgatói szórakoztatták délelőtt a Béke téren egybegyűlt kíváncsiskodókat. A csapat a Miénk itt a tér pénteki kiállításmegnyitóján már bemutatkozott a félegyházi közönségnek, produkciójukat akkor, és ezúttal is szívükbe zárták a félegyháziak.

A Quartiere Castello zászlóforgatókból és zenészekből álló csoport pénteken a „Miénk itt a tér” kiállítás megnyitóján mutatkozott be városunk lakóinak. Kérdésünkre megtudtuk, hogy a zenészek csapata a nyolcvanas évek végén alakult meg a híres feltrei Palio lovagi tornával egyidőben. Majd a 2000-es évek elején csatlakoztak hozzájuk a zászlóforgatók is. Így kovácsolódott össze a ritmusos dobszó és a zászlók csodálatos harmóniája.

A technikai fogások és a rutinnak köszönhetően a műsorszámok is egyre látványosabbá, nehezebbekké és összetettebbekké váltak. A csapat előadásai néhány percesektől akár az egy órásig is terjedhetnek, amelyben láthatunk páros-, kis és nagycsoportos bemutatókat, illetve a zenészek szólójátékait is élvezhetjük.

Otthonukban nagy sikernek örvendenek, sokszor hívják őket vendégszereplésre. Felléptek már nagyobb tereken, például Firenzében, és a fontosabb lovagi tornákat is remekül színesítik látványos előadásukkal. A zászlóforgatók csapatának legfőbb célja a hagyományok fenntartása a régmúlt idők hangulatának becsempészése a hétköznapi életbe, úgy hogy az mindenkit magával tudjon ragadni. Arcukról sugárzik a szenvedélyesség és az önfeledt könnyedség, amit még titkolni sem tud az ember, ha azt csinálja, ami szívéhez legközelebb áll. Az előadást végignézve pedig nem vitás, hogy ez az utolsó szóig igaz mindannyiukra.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.