Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2013. Június 19. 05:00, szerda | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A vörös hús növeli a cukorbetegség kockázatát

A vörös hús növeli a cukorbetegség kockázatát

A sok vörös hús fogyasztása jelentősen megnöveli a cukorbetegség kialakulásának kockázatát - figyelmeztetnek a kutatók. Azt találták ugyanis, hogy a napi több mint fél adag elfogyasztása 48 százalékkal növeli a rizikófaktort - számol be a Daily Mail.

Ezzel szemben a kevés vörös hús bevitele 14 százalékkal csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát. A szakértők szerint a sok vörös hús fogyasztása a benne található zsírnak köszönhetően okozhat diabéteszt.

A brit kutatókat az ösztönözte a tanulmány elkészítésére, hogy folyamatosan növekedik a diagnosztizáltak száma, idén már minden huszadik ember cukorbeteg a szigetországban. Ismert, hogy a 2-es típusú cukorbetegség leginkább életmódbeli tényezők következtében alakul ki, mint az elhízás, a mozgásszegény életmód és az egészségtelen táplálkozás.

A legutóbbi kutatás keretében a szakemberek három korábbi amerikai tanulmány átfogó elemzését végezték el, amely összesen 150 ezer férfi és nő étkezési szokásaira vonatkozó adatát tartalmazza.

Azt találták, hogy azoknak, akik nem változtattak vörös hús fogyasztási szokásaikon, a napi fél adag vagy annál több bevitele 48 százalékkal növelte meg a 2-es típusú diabétesz kialakulási kockázatát egy négy éves periódus alatt.

A szakértők azt javasolják mindenkinek, hogy ehelyett fogyasszanak fehér, zsírszegény húst.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:39, kedd | Életmód

Megkezdődött a MOHU textilgyűjtőkonténer-telepítési programja

Megkezdődött a MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. textilgyűjtőkonténer-telepítési programja - közölte a cég kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:38, kedd | Életmód

AM: a méhészet az agrárium egyik legfontosabb ágazata

2024. Április 30. 06:00, kedd | Életmód

A fészkelő erdei fülesbaglyok állományának felmérésében segíthet a lakosság

Az erdei fülesbaglyok fészkelő állományának felmérésében kéri a lakosság segítségét a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Életmód

Kétezer boltban csak magyar zene szól egy napig

Több mint kétezer üzletben, szállodában, étteremben és benzinkúton kizárólag magyar zene szól május 9-én.