Városlista
2022. január 26, szerda - Vanda

Hírek

2017. November 24. 10:09, péntek | Helyi
Forrás: baon.hu

A világ legjobbjai közé fújta be magát Vízhányó Eszter

A világ legjobbjai közé fújta be magát Vízhányó Eszter

Első helyezést ért el a Zalaegerszegen megrendezett 14. Országos Lubik Imre Trombitaversenyen a Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola negyedikes növendéke, Vízhányó Eszter Zsófia, aki korosztályában a maximumpontszámot kapta - írja a baon.hu.

Kis-Fekete Vilmos, a zeneiskola igazgatója érdeklődésünkre elmondta, Eszter több száz növendék közül, 63 diákkal együtt jutott a döntőbe, ahol komoly zsűri előtt kellett bizonyítania felkészültségét. – Ez a szép eredmény felelősséget is ró az iskolára. Arra törekszünk, hogy a jövőben is minden támogatást megadjunk Eszternek ahhoz, hogy sikeres muzsikus lehessen – tette hozzá az igazgató.

– Tavasz óta készültünk az országos megmérettetésre, ahol két darabot – egy kötelezőt és egy szabadon választottat – kellet bemutatni – mondta lapunknak Laczkó Andrea felkészítő tanár, aki négy éve tanítja trombitálni Esztert.
– Az a jó trombitás, aki ki tudja csalogatni az énekhangot a trombitából. Eszternek pedig minden adottsága megvan ehhez – hangsúlyozta a tanárnő.

Az országos sikerhez nagyban hozzájárult Pocskai Roland is, aki zongorán kísérte Esztert a versenyen. A sok-sok közös próba meghozta gyümölcsét, hiszen a színpadon már szavak nélkül, apró jelekből is értették egymást. – Eszter nagyon méltó partner a színpadon, öröm volt vele együtt muzsikálni – fogalmazott Pocskai Roland.

A fiatal tehetség jelenleg a Batthyány Lajos Általános Iskola ötödikes tanulója. Mint mondta, az országos siker is arra ösztönözni, hogy felnőttként a zenei pályán helyezkedjen el. Ebben nem csak az iskola, de a családja is támogatja.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 25. 16:44, kedd | Helyi

Ezért tilos alufóliába csomagolni az ételt0

Az alufóliában sütött élelmiszer alumíniumtartalma jelentősen megnövekedhet a hőmérséklet és a maró fűszerek hatására.

2022. Január 25. 12:55, kedd | Helyi

Fejlesztések Kunszálláson

Gőzerővel folyik a falu végén található telekblokk belső útjainak kialakítása.

2022. Január 25. 12:47, kedd | Helyi

Kezdődik az erdei fülesbaglyok országos felmérése

A január 31-ig tartó felmérésben az MME honlapján lehet bejelenteni a települések belterületein található fákon pihenő madarakat.

2022. Január 25. 11:33, kedd | Helyi

Boldog Özséb emléknapja alkalmából tartottak ünnepi szentmisét Petőfiszállás-Pálosszentkúton

Január 23-án vasárnap 10:30-kor Dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek ünnepi szentmisét mutatott be Boldog Özséb emléknapja alkalmából Petőfiszállás-Pálosszentkúton.