Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Február 13. 11:00, szombat | Helyi
Forrás: Tizdolog

A világ 10 legromantikusabb helye

A világ 10 legromantikusabb helye

A szerelem a világ minden táján szerelem, de vannak helyek, amelyek láttán még az antiromantikusok szívét is elöntik az érzelmek és a boldogság.

Összeszedtük kedvenc romantikus célpontjainkat a világból – nektek melyik a kedvencetek? Írjátok meg a cikk végén kommentben, és nyerjetek Orbit ajándékcsomagot, vagy vigyétek el a Tropicarium álomrandit!

1„Szökjünk meg Párizsba!” Párizs egyszerűen a romantikus randik, a lánykérések, az álomkirándulások jelképes városa: lehet, hogy az ott lakók ezt nem így látják, de kívülről csak a bagettek, a csilingelő borospoharak, és az örök szerelem ígérete lebeg szemeink előtt. Paris, je t’aime!

shutterstock_183968420

2 Turks és Caicos. Eldugott magántengerpartok, fehér homok, áttetsző víz, és egésznapos páros lustulás a függőágyban. Van ennél romantikusabb? Emeljük kókuszdiónkat a boldogságra!

3 Sivatagi éjszakák: naplemente a sivatagban…vagy napfelkelte a sivatagban. A végtelen homokdűnék felett felkelő nap látványa bámulatos élmény, örökre emlékezni fogtok rá!

4 „Á, biztos nem olyan szép, mint a képeken!” Dehogynem! Santoriniben úgy érezheted magad, mintha egy képeskönyv díszletei között sétálgatnál, Görögország legszebb naplementéje pedig közös képekért kiált! Vacsorázzatok a helyiek között, és kóstoljatok bele a helyi ízekbe – lehet, hogy új családi kedvenc fogást találtok magatoknak?

5 Párizsnál egy kicsit csaltunk, mert valójában bizony Róma a szerelem fővárosa! A Trevi-kút, a Spanyol lépcső, és a számtalan felfedezésre váró szűk utcácska feledhetetlen közös nyaralást ígér!

6 És ha már olaszok: Velence is kihagyhatatlan! Ha a gondolázás túlzásnak is tűnik, a vízitaxikkal keresztül-kasul utazhatjuk a város csatornáit, a hidak alatt -és felett- kívánni és csókolózni pedig egyenesen kötelező!

7 Barcelona: nemcsak a mesés Güell park, vagy a Ramblas vonz minket mágneses erővel Spanyolországba, de a másik tányérjáról elcsent tapasok ígérete is! Osztozzatok meg egy üveg boron, pár finom falaton, és ha az utcán egy spontán fesztivál tör ki, csatlakozzatok a táncoló tömeghez!

8 A Napa-völgyét főként a borkedvelőknek nem kell külön bemutatnunk: ha itthon is lelkes borkóstolók vagytok, a nagy amerikai borvidéken könnyű lesz egy gazdag szőlősgazda helyébe képzelni magatokat a naplementében, finomabbnál finomabb borokat kortyolgatva.

9 Persze Európában sem szűkölködünk birtoklási vágyban: tegye fel a kezét az a romantikus lélek, aki nem vágyott még saját toszkán birtokra! Nincs ilyen, ugye? (Ha mégis: Ízek, imák, szerelmek – kötelező, kikérdezzük!) Ha a verandán száradó levendulacsokrok és a friss olívaolaj gondolatától is könnybe lábad a szemed, te egy igazi mediterrán romantikó vagy!

10 És végül de nem utolsósorban, egy gigapolisz: New York! Kézenfogva az Empire State Building tetején, miközben a világ egyik legnagyobb városa a lábaid előtt hever. Ti is érzitek?

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.