Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2016. Május 11. 08:14, szerda | Helyi
Forrás: Ónodi Árpád

A VIII. Rocktábor nagyobb lesz, mint valaha!

A VIII. Rocktábor nagyobb lesz, mint valaha!

Sikeres toborzókoncertek a helyi általános iskolákban!

Május 9.-én hétfőn délelőtt 5 kiskunfélegyházi általános iskolába látogatott a tavalyi Rocktábor felfedezett zenekara, a tehetséges 14-15 évesekből álló Shelters együttes, hogy népszerűsítse Rocktábort.

A zenekart nagy siker fogadta mindenhol, a gyermekek a lendületes koncertek után autógram kérésekkel rohamozták meg kicsi "rocksztárokat".

Meglepetés dobszóló produkciót adott elő Szabó Imike, a Rocktár 8 éves kis dobzsenije, aki idén először fog részt venni a táborban, de már nyugodtan alapíthatna saját zenekart tudása alapján.

VIII. alkalommal kerül megrendezésre június 20-és július 22 között hagyományos, és a növendékek számra már már "legendás" Rocktábor.

A tábor résztvevőit és oktatóit az élőzenei önkifejezés, a színpadi, közösségi és zenekari élmény vezérli végig a hét során, ami egy színvonalas táborzáró koncertbe torkollik. A növendékeink nem a zenetanulás "száraz" alapjaival ismerkednek a táborban, hanem elsősorban a hangszerhasználat és az együtt zenélés szakmai felügyeletű örömeit élik át, ami rendszerint meghozza kedvüket, hogy az év folyamán is részt vegyenek a Rocktár oktatásain és használják a próbatermeket.

A tábor nem igényel résztvevőitől semmilyen zenei előképzettséget vagy saját hangszert. A táborban a folyamatos zenei oktatás, hangszeres és próbatermi órák mellett színes, érdekes és hasznos foglalkozások is várják a kis rocker palántákat. A tömegrendezvények viselkedési és katasztrófavédelmi előírásaitól a stúdiólátogatáson keresztül, a CD-borító készítésen és dalszövegíráson át, az új és értékes hangszerek beüzemeléséig és hangtechnika kezeléséig sok sok értékes tapasztalatot szerezhetnek az élőzene varázslatos világából.

A komoly érdeklődés hatására a tábor négy turnusban 140 növendéket vár, ami meghaladja az elmúlt években megszokott létszámot. Ez annak köszönhető, hogy első Rocktáborosok immár tapasztalt zenészként, vagy akár kisegítő oktatóként még mindig a csapattal tartanak, hozzájuk pedig egyre több új növendék csatlakozik az első turnusokban. A tábor heteit látványos zárókoncertek koronázzák meg péntek esténként, ahol a növendékek megmutatják, hogy milyen dalokat tudtak átírni, áthangszerelni is kis zenekarjaikkal előadni a turnus folyamán.

A Rocktár tisztelettel köszöni a hűséges támogatóknak, a szegedi Forte Music hangszer nagykereskedésnek- a Cort gitárok és Peavey erősítők forgalmazójának, a Szegedrums dobkereskedésnek és a ceglédi Artbeat dobverőgyártónak az évek óta tartó és bőséges hangszer-és kiegészítő Rocktábor támogatást a táborozók és az oktatók legnagyobb örömére!

Időpontok:

  • 1. turnus 8-11éves korig: június 20.-24., naponta 9:00 -16:30-ig
  • 2. turnus 8-11éves korig: június 27.-július 1., naponta 9:00 -16:30-ig
  • 3. turnus 11-14 éves korig: július 11.-15., naponta 9:00-16:30-ig
  • 4. turnus 14 éves kortól: július 18.-22., naponta 9:00-16:30-ig


Záró koncertek:

  • 1. turnus záró koncert: június 24. péntek 18.00, Rocktár, ingyenes
  • 2. turnus záró koncert: július 1. péntek 18:00, Rocktár, ingyenes
  • 3. turnus záró koncert: július 15. péntek 18:00, Rocktár, ingyenes
  • 4. turnus záró koncert: július 22. péntek 18:00, Kiskun Múzeum, belépős

Jelentkezés és részletek: Ónodi Árpád (06-20/801-6034, info@rocktar.hu)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok