Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2017. Május 01. 10:00, hétfő | Helyi
Forrás: proaktivdirekt.com

A vese gyógynövényei: a csalán, a zsurló és a többiek

A vese gyógynövényei: a csalán, a zsurló és a többiek

Azt mindenki tudja, hogy vese egy fontos szerv és a kiválasztásért felelős.

Segít a méreganyagok eltávolításában, a só- és vízháztartásban, ezenkívül a szervezet alkalmazkodó képességéért, a belső egyensúlyért - azaz a homeosztázisért - is felelős. Azt már kevesen tudják, hogy szerepe van a vérnyomás szabályozásában is. Szinte elengedhetetlen, hogy gondoljunk az egészségére.

Még tovább is tudjuk sorolni a vese meglepő és fontos feladatait: a D-vitamin előállítását például a májjal együttesen végzi.

Nemcsoda, hogy két vesénk is van, jól jön belőle a tartalék! Szerencsére, ha az egyikkel probléma van, a másik átveszi a feladatokat és egy vesével is lehet teljes értékű életet is élni. Csak jobban kell vigyázni rá. Persze a legideálisabb az, ha mind a kettő jó egészségnek örvend, és ehhez a következő gyógynövények is hozzájárulnak.

Cickafark
A cickafark tea női problémák mellett a vesére is jó hatással van. Kálium tartalma támogatja a vese működését.

Zsurló
A mezei zsurló az egyik legfontosabb gyógynövény, ha a veséről van szó. Vízhajtó hatása segíti a kiválasztást, akár a vesekő és a vesehomok elhajtásában is segíthet.

Aranyvessző
Az aranyvessző felfázás esetén is segítségünkre lehet, remekül átmossa a vesét, így gyorsabban távoznak a méreganyagok, baktériumok is.

Kisvirágú füzike
Ha veséről van szó ez a gyógynövény mindenható. Gyakorlatilag alig van olyan veseprobléma, amire ne vethetnéd be. A vizeletcsepegéstől a vesegyulladásig sok minden ellen jó lehet.

Csalán
Vizelethajtó és vértisztító hatása miatt szokták javasolni veseproblémákra is. Ezenkívül a reumások jól ismert gyógynövénye.

Mivel a vese gyógynövényei általában jó vízhajtó hatással rendelkeznek, ezért célszerű őket reggel illetve délben fogyasztani. Egy, maximum 3 három csésze javasolt belőle, és a kúrát legfeljebb 6 hétig folytassuk.

Címkék: kiválasztás, vese

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok