Városlista
2022. január 21, péntek - Ágnes

Hírek

2015. Május 25. 18:00, hétfő | Belföld
Forrás: vg.hu

A vendéglátósoknál 70 százalékkal esett a forgalom a vasárnapi zárva tartás miatt

A vendéglátósoknál 70 százalékkal esett a forgalom a vasárnapi zárva tartás miatt

A vasárnapi zárva tartás több bevásárlóközpontban élénk vitákat okozott az üzemeltetők és a vendéglátásban utazó bérlők között, mivel az utóbbiak a bérleti díj csökkentését szeretnék elérni.

A vasárnapi zárva tartás több bevásárlóközpontban élénk vitákat okozott az üzemeltetők és a vendéglátásban utazó bérlők között, mivel az utóbbiak a bérleti díj csökkentését szeretnék elérni. A meccsek tétje, hogy melyiküknek kell állnia a kárt, amit a vasárnapi bezárás okoz: sok kisvállalkozásnak a profitja mehet rá az intézkedésre - írja a Népszabadság.

A lap szerint alaposan belerondított az üzletközpontok és a bérlők korábban sem feszültségmentes viszonyába az Orbán-kormány a boltok vasárnapi bezárásával. Azok a vendéglátósok, akik a boltzár ellenére is nyitva tartottak az üzletközpontokban, arról számoltak be lapunknak, hogy 20-25 százalékkal estek vissza a bevételeik, miközben az üzemeltetők bő harmadával emelték a cégek által fizetendő rezsihozzájárulást. Tették ezt arra hivatkozva, hogy vasárnap csak miattuk kell nyitva tartani a házat.

A vendéglátósok szerint 70 százalékkal esett vissza a vasárnapi látogatószám az üzletközpontokban. – Az élelmiszer-, textil- vagy műszaki kereskedelemben még igaz lehet, hogy a forgalom egy része péntekre vagy szombatra terelődik át, de a vasárnapi kávét nem fogják szombaton elszürcsölni – vélekedik az egyik fővárosi nagy pláza vendéglátósa.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 21. 17:06, péntek | Belföld

Újra kell tárgyalni az Esterházy-kincsek ügyét

A Kúria hatályon kívül helyezte az Esterházy-kincsek tulajdonjogáról másodfokon meghozott jogerős ítéletet, és az ügyet másodfokra utalta vissza, így azt a Fővárosi Ítélőtáblának újra kell tárgyalnia

2022. Január 21. 12:02, péntek | Belföld

A magyar ivóvíz kiválóan megfelel az uniós jogszabályoknak

A Magyarországon szolgáltatott ivóvíz kiválóan megfelel az uniós előírásoknak és jogszabályoknak

2022. Január 21. 11:01, péntek | Belföld

Jelentős fejlesztésekkel menthető meg a magyar diótermesztés

Jelentős fejlesztésekkel és kutatásokkal menthető meg a magyar diótermesztés, amely az utóbbi években elvesztette a versenyképességét a nemzetközi piacon

2022. Január 21. 10:48, péntek | Belföld

Autójában hurcolta a holttestet - VIDEÓ

Újabb megdöbbentő részletek derültek ki arról a brutális gyilkosról, aki Kisvárdánál egy prostituáltat megölt, egy butik eladóját pedig majdnem halálra szurkálta Nyíregyházán.