Városlista
2023. szeptember 27, szerda - Adalbert

Hírek

2015. Május 25. 18:00, hétfő | Belföld
Forrás: vg.hu

A vendéglátósoknál 70 százalékkal esett a forgalom a vasárnapi zárva tartás miatt

A vendéglátósoknál 70 százalékkal esett a forgalom a vasárnapi zárva tartás miatt

A vasárnapi zárva tartás több bevásárlóközpontban élénk vitákat okozott az üzemeltetők és a vendéglátásban utazó bérlők között, mivel az utóbbiak a bérleti díj csökkentését szeretnék elérni.

A vasárnapi zárva tartás több bevásárlóközpontban élénk vitákat okozott az üzemeltetők és a vendéglátásban utazó bérlők között, mivel az utóbbiak a bérleti díj csökkentését szeretnék elérni. A meccsek tétje, hogy melyiküknek kell állnia a kárt, amit a vasárnapi bezárás okoz: sok kisvállalkozásnak a profitja mehet rá az intézkedésre - írja a Népszabadság.

A lap szerint alaposan belerondított az üzletközpontok és a bérlők korábban sem feszültségmentes viszonyába az Orbán-kormány a boltok vasárnapi bezárásával. Azok a vendéglátósok, akik a boltzár ellenére is nyitva tartottak az üzletközpontokban, arról számoltak be lapunknak, hogy 20-25 százalékkal estek vissza a bevételeik, miközben az üzemeltetők bő harmadával emelték a cégek által fizetendő rezsihozzájárulást. Tették ezt arra hivatkozva, hogy vasárnap csak miattuk kell nyitva tartani a házat.

A vendéglátósok szerint 70 százalékkal esett vissza a vasárnapi látogatószám az üzletközpontokban. – Az élelmiszer-, textil- vagy műszaki kereskedelemben még igaz lehet, hogy a forgalom egy része péntekre vagy szombatra terelődik át, de a vasárnapi kávét nem fogják szombaton elszürcsölni – vélekedik az egyik fővárosi nagy pláza vendéglátósa.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 26. 12:04, kedd | Belföld

Orbán Viktor a francia Veolia vállalat vezetőjével tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök kedden délelőtt a Karmelita kolostorban fogadta Antoine Frérot-t, a Veolia Environnement igazgatótanácsának elnökét és delegációját -

2023. Szeptember 26. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: a második fél évben visszatérhet a gazdasági növekedés

A második fél évben visszatérhet a magyar gazdaság növekedése - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a VIG Befektetési Alapkezelő Magyarország Zrt. Fókuszban a forint szakmai rendezvényén kedden Budapesten.

2023. Szeptember 26. 07:51, kedd | Belföld

Százhúsz autóbusz érkezik az V. Ferihegyi Ikarus Találkozóra

2023. Szeptember 26. 06:00, kedd | Belföld

GFM: a kormány december végéig meghosszabbítja a kötelező akciózást

Marad a betéti kamatsapka és a jegybanki kötvény vásárlásának tilalma is.