Városlista
2020. november 28, szombat - Stefánia

Hírek

2020. Október 14. 12:14, szerda | Helyi
Forrás: Szerk.

A Veled a Városunkért Egyesület Elnökségének és Képviselő-testületi Frakciójának közleménye

A Veled a Városunkért Egyesület Elnökségének és Képviselő-testületi Frakciójának közleménye

Egy évvel ezelőtt, 2019. október 13-án önkormányzati választás volt Magyarországon, Budapesten győzött az ellenzék.

Kiskunfélegyháza a Fidesz és „leghűségesebb szövetségese” a Nemzeti Fórum irányítása alatt maradt. Sikerült viszont megduplázni az ellenzéki képviselők számát, egységes frakciót alakítottunk. A többség azonban felrúgta, majd megváltoztatta a játékszabályokat – megsértette, majd újraírta az SZMSZ-t –, csak ne kelljen az ellenzéknek megadni a mandátumarányosan járó tisztségeket.

A Veled a Városunkért Egyesület frakciója eleve méltánytalan és megalázó helyzetben kezdte meg munkáját. A győzelemittas, kiegyezésre, valódi partnerségre képtelen többség intoleráns magatartását elviselve próbálta meg az önelégült és kizárólagosságra törekvő vezetés tévedéseit, öncélú és hibás döntéseit feltárni, illetve azokon változtatni.

Munkánk során főleg a helyi választópolgárok mindennapi gondjaival foglalkoztunk, de várospolitikai kérdésekben is folyamatos javaslatokkal, önálló képviselői kezdeményezésekkel étünk.

Kiemelten kezeljük és napirenden tartjuk az önkormányzat átlátható gazdálkodását, az elszámoltathatóságot, a közélet tisztaságát, az adóforintok célszerű elköltését. Szót emeltünk a gépjárműadó állami lenyúlása ellen. Nem támogattuk a város ismételt eladósítására és vállalkozói vagyonának elherdálására irányuló próbálkozásokat. Folyamatosan teszünk költségvetési módosító javaslatokat.

Kiálltunk a lakótelepi ás a bankfalui orvosi rendelő megmaradása mellett, sok száz aláírást gyűjtöttünk, fórumot szerveztünk, szoros együttműködésben a civilekkel. Javasoltuk helyi klímavédelmi akcióterv kidolgozását, a Babafa-programot, fát ültetve minden újszülöttnek. Emelni akartuk a szociális juttatásokat, az önkormányzati alkalmazottak bérét. A Móravárosban a Digi adótorony létesítése elleni tiltakozás élére álltunk, amelynek eredménye 500 aláírás, népes lakossági fórum és kormányhivatali vétó lett. Önálló képviselői indítvánnyal támogattuk az európai polgári kezdeményezést a nemzeti régiókért, Székelyföld autonómiájáért.

Maszkok gyártásával, élelmiszercsomagokkal nyújtottunk konkrét segítséget a rászorulóknak a pandémia alatt. A kialakult járványhelyzet Félegyháza lakosságát is próbára teszi, ismét nőnek a szociális feszültségek, az egyenlőtlenség, a kiszolgáltatottság. Továbbra is azt ígérjük, hogy mi Önökkel, a városunkkal maradunk, számíthatnak ránk és a munkánkra.

Félegyházáért dolgozunk!

Kiskunfélegyháza, 2020. 10. 13.

Veled a Városunkért Egyesület elnöksége és frakciója

(Kép forrása: Facebook)

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 28. 17:06, szombat | Helyi

Visszanyerné a vásárlók bizalmát a Csongrádi Kenyérgyár

Újranyitott a csongrádi kenyérgyár, a délelőttös műszak pénteken már dolgozott

2020. November 28. 16:37, szombat | Helyi

Rockenbauer Pálra emlékeztek a Platán iskolások

Mécseseket gyújtva emlékeztek meg Rockenbauer Pálról a Platán utcai általános iskolás diákok.

2020. November 28. 16:22, szombat | Helyi

Kamionnak csapódott a kisteherautó az M5-ösön Kiskunfélegyházánál

Egy személy súlyosan megsérült, amikor kamionnak csapódott egy kisteherautó az M5-ös autópályán Kiskunfélegyháza térségében.

2020. November 28. 16:01, szombat | Helyi

Játsszunk együtt a Batthyányban!

November vége felé járva a Batthyány Lajos Általános Iskola alsós munkaközössége 'Játsszunk együtt!' projektdélutánt szervezett a gyermekeknek.