Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Augusztus 14. 19:00, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

A Veled a Városunkért Egyesület bemutatta képviselő-jelöltjeit

A Veled a Városunkért Egyesület bemutatta képviselő-jelöltjeit

Ma augusztus 14-én sajtótájékoztató keretében mutatta be egyéni körzeti jelöltjeit a Veled a Városunkért Egyesület.

A körzetek képviselőjelöltjeinek nevét Karácsonyi Melinda olvasta fel, majd átadta a szót, hogy pár szóban bemutatkozzanak

1. számú választókerület (Móraváros) önkormányzati képviselőjelöltje Nagy Lajos
- 60 éves nyugállományú katona vagyok. Feleségem tanító. 3 fiunk, 3 unokánk van. Villamosmérnök vagyok, mérnöktanár. 1992 óta élek Kiskunfélegyházán. Úgy érzem ez a város befogadott, ezért a városért tenni szeretnék.

2. számú választókerület (Belváros, Rákóczi-város, Bikahegy, déli városrész) képviselőjelöltje Benedek Lajos
- 60 éves nyugállományú katona vagyok. Feleségem szintén nyugdíjas. Szeptemberben születik az 5. unokánk.

3. számú választókerület (Belváros, Erdélyváros, Majsai úti lakótelep) képviselőjelöltje Kollár László
- 52 éves vagyok. Nős vagyok, 3 gyermek édesapja. 8 éve vagyok tagja mind a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlésnek, mind a Kiskunfélegyházi Városi Képviselőtestületnek. Munkámmal a helyiek tisztában vannak. A jelenleg is zajló 2020-as projektek kapcsán mind a megyei, mind a városi testületben döntéseket hoztam és a városi projekteket mind támogattam. Még az előző polgármester Kapus Krisztián időszakában, a projektek előkészítésében is részt vettem, így magaménak érzem ezeket a most megvalósuló fejlesztéseket.

4. számú választókerület (Belváros északi része, Bercsényi utca) képviselőjelöltje Eszik Bence
- Tősgyökeres félegyházi lakos vagyok. Már több mint 1 évtizede szívügyem a kiskunfélegyháziak sorsa. Itt a városrészben nőttem fel, itt tanultam a Batthyány Iskolában, majd a Móra Ferenc Gimnáziumban, majd a Szegedi Tudományegyetem történelem szakán szereztem diplomát. 4 éven át az önkormányzat szakbizottságában dolgozhattam, így jól ismerem a belső működését és a leendőbeli kollégákat is. Itt élek, itt dolgozom. Saját vállalkozásban társasházak képviseletét látom el. Célom, hogy képviselőként minél többet segíthessek az itt élőknek.

5. számú választókerület (Békás városrész és a belváros keleti része) képviselőjelöltje Szládik József
- Nős vagyok, 4 fiúgyermekem és 5 unokám van. A hatodikat várjuk most augusztus végére. Autószerelő vállalkozóként dolgozom, szerviz technikusi oklevelem van. Önerőből sikerült a vállalkozásom kiépíteni sok időráfordítással. Kamion és buszjavítás a fő profilunk. Ipartestületi és box egyesületi elnökségi tag vagyok.

6. számú választókerület (Bankfalu, Zöldmező lakótelep és környező tanyás térség) képviselőjelöltje Kis-Szeniczey Kálmán
- 52 éves vagyok. Agrármérnök. 28 éve egyéni vállalkozóként dolgozom, mellette megyei önkormányzati képviselő vagyok a Lehet más politika színeiben. Az agrármérnöki diploma mellett térség- és vállalkozásfejlesztési menedzser szakosító tanulmányokat is végeztem. 17 évig a Kiskunfélegyházi Víziközmű Társulat elnöke voltam. Szennyvízcsatorna beruházási ügyekkel foglalkoztam.

7. számú választókerület (Petőfi lakótelep és Békás városrész északi részének) képviselőjelöltje Németi Hajnalka
- 40 éves vagyok, férjes asszony és családanya. Kereskedelmi technikus végzettségemmel a SPAR Magyarország Kft-nél dolgozom. 20 éve élek Kiskunfélegyházán és nagyon beleszerettem ebbe a csodálatos városba.

8. számú választókerület (Petőfi lakótelep nyugati része és a Kossuthváros keleti részének képviselőjelöltje) Nagy Blanka
- 19 éves vagyok. Idén fejeztem be középiskolai tanulmányaimat a Móra Ferenc Gimnáziumban. Tanulmányaimat az Állami Jogtudományi Karon fogom folytatni. Két éven keresztül a Független Diákparlament tagja voltam, ami által felhatalmazást kaptam, hogy a dél-alföldi régióban élő diákok érdekeit képviselhessem. A választókerületemben arra szeretnék törekedni, hogy egy olyan kerület épüljön ki, ahol kellemes élni és ahol az emberek érdek a fontos. Tisztában vagyok azzal, hogy sokan túl fiatalnak tartanak erre a posztra, de én úgy gondolom, hogy a változás nem korhoz kötött.

9. számú választókerület (Kossuthváros nyugati része és a Molnár-telep) képviselőjelöltje Horváth Tamás
- Én itt élek a Kossuthvárosban. Édesapám és Édesanyám is ennek a városrésznek volt az önkormányzati képviselője. A családom révén, illetve az önkormányzatban képviselőként eltöltött majd 7 év megtanított arra, hogy mit is jelent az önkormányzati képviselői tisztség. Tudom, hogy nagyon fontosak az utcák, utak állapotai, közvilágítás a rendfenntartás. Ám az én legfőbb célom egy közösség létrehozása, és ha már van Közösségi Ház, azt töltsük meg tartalommal és valóban legyen egy élhetőbb körzet a mi szűkebb lakókörzetünk.

10. számú választókerület (Selymes, Halesz, Alsógalambos, Felsőgalambos, Szabóhegy, Ringhegy) képviselőjelöltje Molnár László
- Itt születtem ebben a városban 1985-ben. Tanulmányaimat is itt végeztem a közgazdasági szakközépiskolában, majd pedig az ELTE Bölcsészettudományi Karán szereztem történész és muzeológus diplomát. Édesapám Haleszban gazdálkodik, ezért átérzem a környékben élő emberek napi problémáit. Megválasztásom esetén a külterületi utak és a vízelvezetés problémáját szeretném megoldani. A tanyán élő embereket is szeretném bekapcsolni a városi vérkeringésbe.

Végül az egyesület polgármester-jelöltje Kolossai János mondta el tájékoztatásul, hogy polgármesteri munkáját az előzőekben bemutatott képviselőjelöltekkel tudja elképzelni.

A bemutatkozások végén Karácsonyi Melinda közölte, hogy a jelenlegi sajtótájékoztató kizárólag a képviselőjelöltek bemutatására szolgált és megkérte a média képviseletében megjelenteket, hogy kérdéseiket az info@felegyhaza.hu e-mail címre továbbítsák.

(Képek: Fábián Adrienn - infokiskunfelegyhaza.hu)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 08:13, péntek | Helyi

Elmarad a Szivárvány Majális

A Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény vezetősége tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy az idei, 2024-es Szivárvány Majális technikai okok miatt elmarad.

2024. Április 19. 07:17, péntek | Helyi

Bronzérem a tájékozódási túraversenyen

2024. április 13-án Pirtón rendezte meg a Rezét SE tájékozódási túraversenyét.

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit