Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2015. Március 30. 10:07, hétfő | Helyi
Forrás: Gulyás Zsuzsanna

A város tulajdonába került az egykori „lovas” ingatlan

A város tulajdonába került az egykori „lovas” ingatlan

Fellélegezhetnek a Horváth Zoltán utca 9. számú ingatlan közelében élők, hiszen most már az önkormányzat tulajdonát képzi az épület és a hozzá tartozó terület.

Fellélegezhetnek a Horváth Zoltán utca 9. számú ingatlan közelében élők, hiszen most már az önkormányzat tulajdonát képzi az épület és a hozzá tartozó terület – erről számolt be ma (március 30-án) Csányi József polgármester és Gyenes Attila, a körzet önkormányzati képviselője. A helyszíni bejárás során a sajtó munkatársai a „lovas” házként elhíresült ingatlant belülről is szemügyre vehették.

Hosszú évek óta okozott fejtörést az önkormányzat számára a Horváth Zoltán utca 9. szám alatti ingatlan. Az itt élők ugyanis fittyet hányva arra, hogy Kiskunfélegyháza belvárosában helyezkedik el a terület, lovakat tartottak. Emiatt pedig a patkányok is előszeretettel választották otthonuknak a környéket.

A város vezetésének 15 év után sikerült megoldania a problémát – mondta el Csányi József polgármester a március 30-án tartott sajtótájékoztatón. Gyenes Attilával a 3. számú választókörzet önkormányzati képviselőjével a hivatal hónapok óta dolgozott azon, hogy ezt az ingatlant az önkormányzat meg tudja vásárolni és közfeladatokra tudja fordítani. Ez a lépés nagyon fontos a lakóközösség szempontjából is – hangsúlyozta a polgármester.

A képviselői pályafutásomnak ez az egyik olyan ominózus munkája, ami az önkormányzati összefogás nélkül nem lehetett volna sikeres – emelte ki Gyenes Attila képviselő. Miután az épület elbontása megtörténik a tervek szerint zöldfelületet, vagy játszóteret alakítanánk ki a felszabadult részen. A területrendezési tervben egy átkötő kerékpárút is betervezésre került, ami azt jelenti, hogy a Horváth Zoltán utcát a Dózsa György utcával kötné össze az új bicikliút – tette hozzá a képviselő.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:25, kedd | Helyi

Növényvédelmi permetezés

2024. Április 23. 10:37, kedd | Helyi

Vonat és autó karambolozott Kiskunfélegyháza külterületén

A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset.

2024. Április 22. 14:46, hétfő | Helyi

Ma van a Föld Napja

2024-ben újra fókuszban a műanyagok a 34. magyar és az 54. világméretű Föld napján.

2024. Április 22. 14:17, hétfő | Helyi

Sokat árthat a jószándék is!

Ne vigyék haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).