Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2023. Április 25. 16:14, kedd | Helyi

A vármegye és a települések egészségügyi rendszereiről tanácskoztak a polgármesteri találkozón

A vármegye és a települések egészségügyi rendszereiről tanácskoztak a polgármesteri találkozón

Kilencvenegyedik alkalommal rendezték meg Bács-Kiskun vármegye 4. számú választókerületének polgármesteri találkozóját, amelynek ezúttal Tiszaalpár adott otthont.

A Lezsák Sándor országgyűlési képviselő kezdeményezésére megszervezett eseményen egészségügyi és a helyi önkormányzatokat érintő államkincstári kérdésekről egyeztettek.

Bevezetőjében dr. Vancsura István polgármester szólt Tiszaalpár ezeréves múltjáról, bemutatta a település jelenét és beszélt a jövőbeli célokról is.

Dr. Gondos Miklós, a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház főigazgatója beszélt a vármegye kórházainak helyzetéről, a szomszédban zajló háború okozta áremelkedésről a rezsi és az egészségügyi termékek területén, amely a kórházak költségvetését is kiemelten sújtja. A nehézségek ellenére elmondható, hogy a 2022. esztendőt ennek ellenére adósságállomány nélkül zárta a vármegyei kórház. A főigazgató a kecskeméti mellett bemutatta a kiskunfélegyházi, a kiskunhalasi, a kalocsai és a bajai kórházak aktuális állapotát, beszélt fejlesztési lehetőségeikről. Az őszre tervezett új orvosi ügyeleti rendszer kapcsán az egyeztetések már megkezdődtek. A védőnői szolgálat hamarosan megvalósuló szakmai átvételéről, valamint a központi betegelőjegyzési rendszerről is szó esett.

A találkozó másik meghívott előadója dr. Ördögh Attila, a Magyar Államkincstár vármegyei irodavezetője volt, aki a települési önkormányzatok életében leggyakrabban felmerülő működési, ellenőrzési és pályázati tevékenységekről, valamint az Államkincstár által nyújtott szolgáltatásokról adott tájékoztatást.

A találkozó végén Lezsák Sándor ismertette a résztvevő polgármesterek számára a kistelepülési takarékszövetkezetek és bankautomaták kérdésében Matolcsy György jegybankelnök felé írt képviselői megkeresését, valamint az arra kapott válaszlevél tartalmát. A polgármesteri találkozó tiszaalpári tekerőlantos muzsikával zárult.

Fotó: Ujvári Sándor

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak: