Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Október 10. 14:25, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

A túrázók hétvégéje lesz október 15-16-án

A túrázók hétvégéje lesz október 15-16-án

Elsősorban a túrázóknak és a sétálni vágyóknak kíván örömet szerezni a gyalogló világnap (World Walking Day) rendezvénysorozat, amelyet október 15-16-án rendeznek meg ország- és világszerte.

Magyarországon közel 100 szervezet nevezett eddig az eseményre, a többi között a Somogy Megyei Szabadidősport Szövetség, a Nagykállói Szabadidősport és Természetbarát Egyesület, a Szombathelyi Civil Kerekasztal, a Csákvári Torna Klub, a Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület és a Veszprém Megyei Szabadidősport Szövetség. A részleteket az érdeklődők a www.masport.hu oldalon olvashatják el.

A rendezvénysorozat közvetlen célja a gyaloglás megszerettetése, a lehető legtöbb ember mozgósítása a rendszeres testmozgás érdekében. A közvetett cél pedig az, hogy minél több településen szervezzék meg a gyaloglónapot, ezáltal növelve a rendszeres gyaloglásnak hódolók táborát - közölte a Magyar Szabadidősport Szövetség az MTI-vel.

A helyszínek többségén nemcsak gyalogos túrákon, hanem érdekes és hasznos kiegészítő programokon is részt vehetnek az érdeklődők. A programokat a nordicwalking-oktatás, városismereti séta, hagyományos akadályverseny és madármegfigyelés mellett gyógynövényekkel való ismerkedés, sportversenyek, tombolasorsolás, az egészséges életmódot népszerűsítő bemutatók és fittségi mérések színesítik.

A rendezvények a Magyar Olimpiai Bizottságnak és a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkárságának a támogatásával valósulnak meg. A nemzetközi mozgalmat a Rio de Janeiró-i Föld-konferenciához kapcsolódva indították útjára a szervezők 1992. június 7-én. Magyarország 1999-ben lépett a rendező országok sorába. (pr)

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni