Városlista
2020. október 22, csütörtök - Előd

Hírek

2020. Szeptember 20. 08:00, vasárnap | Helyi
Forrás: bacskiskun.hu

A Tőserdő ősszel is a legszebb arcát mutatja

A Tőserdő ősszel is a legszebb arcát mutatja

Lakitelek és Bács-Kiskun megye egyik turisztikai és idegenforgalmi gyöngyszeme, a Holt-Tisza partján található Tőserdő.

Bár az önkormányzat és a Tőserdőért Alapítvány önkéntesei május közepén elvégezték a hagyományos felújítási, karbantartási munkálatokat, és folyamatosan gondozott környezet várta a kikapcsolódni vágyókat, az előző évekhez képest lényegesen kevesebb vendég érkezett az idei szezonban, köszönhetően a nyár eleji rossz időjárásnak, valamint a koronavírus világjárvány miatt elmaradt nagyobb rendezvényeknek.

A Tőserdő Turisztikai Kft. üzemeltetésében lévő Tősfürdő és az Autós kemping megnyitott június elején. A járványügyi előírások, ajánlások kidolgozása és betartatása okozott némi fejtörést, azonban ezt sikerült az illetékes hatósággal szorosan együttműködve, gyorsan megoldani.

A szezon végére az Önkormányzat rendezte a fürdő területén lévő – Tőssellő - vízi foglalkoztató tulajdonjogát, így a következő évben már ezzel az élményelemmel is gazdagodik a Tősfürdő szolgáltatása. A Kisfaludy program keretében nyert pályázati összegből még ebben az évben a fürdő területén felújítási munkákat fognak végezni.

A Kalandpark idén nem nyitott ki, azonban elkészültek a tervek a pálya átvizsgálására, átalakítására, így a jövő évtől ismét a vendégek rendelkezésére áll.

A Holt-Tisza partján működő csónakkölcsönző iránt igen nagy volt az érdeklődés, horgászok, csoportok és az ide látogató turisták körében.

A távlati tervek igen nagyszabásúak Tőserdőben, néhány éven belül sok-sok látvány és kényelmi elem megvalósítását, megújítását tervezik az elkövetkezendő időszakban. Megnyert pályázati forrásból kívánnak megvalósítani több beruházást, többek között egy látogató centrum kialakítását, új stégek építését, a csónakkölcsönző áthelyezését, és egy szökőkút kialakítását is.

A Tőserdő minden évszakban nagyon szép arcát mutatja az oda érkezőknek, a kikapcsolódni vágyóknak! Most az őszi színkavalkád következik.

Címkék: Tőserdő

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 22. 14:53, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Tekintsék meg portálunkon friss anyakönyvi híreinket.

2020. Október 22. 14:35, csütörtök | Helyi

"Őszhó" Projektdélután a Batthyányban

A kialakult járványügyi helyzet miatt sem mondtak le a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskolában a már hagyományosnak mondható alsó tagozatos „Őszhó” projektdélutánról.

2020. Október 22. 14:24, csütörtök | Helyi

Meghasadt az égbolt e Hazában

Tisztelt Tanulóifjúság! Tisztelt Kollégák!

2020. Október 21. 11:04, szerda | Helyi

Túladagolható-e a C- és a D-vitamin?

A C- és a D-vitaminok elengedhetetlenek az erős immunrendszerhez.