Városlista
2020. július 4, szombat - Ulrik

Hírek

2016. Augusztus 10. 15:54, szerda | Helyi
Forrás: Dinnyés Gyula

A Történelmi Íjász DAR Verseny Sorozat 4. színhelye Kétegyháza volt

A Történelmi Íjász DAR Verseny Sorozat 4. színhelye Kétegyháza volt

A Koppányok 12 fővel neveztek az augusztus 6-án Kétegyházán megtartott 4. versenyállomásra.

Negyedik állomásához ért a Kiskunfélegyházáról kezdeményezett és vezényelt Történelmi Íjász DAR Verseny Sorozat.

A gyönyörű kastélykertben megtartott íjászverseny nagy kihívást jelentett minden íjásznak. Kétegyháza versenyszervezői - élükön Lovász Györggyel - remekeltek.

Sok-sok nehéz buktatót terveztek a pályába a versenyszabályok keretein belül. Így nem is lettek oly magas, kiemelkedő pontértékek, de mindenkinek egyformán állt a cél.

A Koppányok 12 fővel neveztek az augusztus 6-án Kétegyházán megtartott 4. versenyállomásra. Sajnos egyéb elfoglaltság miatt több fontos - és a bajnokságban jól álló - Koppány nem tudott részt venni, így ők egy kicsit lejjebb csúsztak a tabellán. Úgymint: Tóth Mihály, Horváth Katica, Elekes Lajos.

Mindezek ellenére is jutott siker a Koppányoknak.

Csáki Laura 229 ponttal második helyezést szerezte meg így a bajnokságban megőrizte második helyét az Európa Bajnok mögött. Horváth Katica távollét okából visszacsúszott a 4. helyre, de a dobogó még nem reménytelen. Ehhez azonban hazai pályán szeptemberben remekelnie kell. Katica pedig képes rá.

Ifjú Lovas Ferenc a jónak számító 298 pontos eredménye a 9. helyre volt elég. A bajnokságban pedig a 8. helyen áll.

Csitári Nóra a hosszútávos évét most kezdte, ezért még legfőképpen a tapasztalatok szerzése a feladata, de ennek ellenére is jól szerepelt és 4. lett. A bajnokságban pedig a 6. helyen áll.

Dongó Anita 7., Kurucz Orsolya 9. lett. A bajnokságban fordított sorrendben állnak. Orsi 7., Anita 9.

Felnőtt férfi kategóriában Szeibert Imre szerzett legtöbb pontot a Koppányok közül. Imre 357 pontja a 9. helyre volt elég. A bajnokságban az előkelő 3. helyen áll. Őt Szólya Imre követte a 8. helyen 351 ponttal. (a bajnokságban 13.), Csányi József 309 ponttal 14. (a bajnokságban 7.). Tóth Mihály a távollét okából visszacsúszott a 14. helyre.

Keserű Szilvia 14 ponttal lecsúszott a dobogóról és 240 pontos teljesítménnyel a 4. helyen zárta a fordulót. A bajnokságban meglehetősen lecsökkent az előnye, így a bajnoki címért itthon kiválóan kell teljesítenie.

Kiss János a harmadik helyen zárta a versenyt 313 ponttal. János többet tud, de ezen a versenyen csak ennyire futotta erejéből, így a bajnoki cím megszerzésétől kicsit messzebb került. Ennek ellenére is stabilan őrzi második helyét. Boldog Bence 6. lett, összesítésben pedig szintén 6.

Vadászreflex kategóriában Bense László, a verseny legtöbb pontot meglövő (459) versenyzőjeként magabiztosan első lett! Stabilan őrzi előkelő első helyét az összesítésben is.
Elekes Lajos távolléte ellenére megtartotta az első helyezést az összesítésben, mivel akkora előnnyel vezeti a bajokságot. Hazai pályán azonban mégsem remeghet a keze.
Dinnyés Gyula 388 ponttal harmadik lett, összesítettben pedig a 2. helyen áll.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 04. 10:00, szombat | Helyi

Féreghajtás kutyáknál: milyen gyakran van rá szükség?

2002 óta kormányrendelet mondja ki, hogy minden kutyának féreghajtót kell kapnia az éves veszettségi oltáskor.

2020. Július 04. 08:00, szombat | Helyi

Lézeres olvasószemüveg-kezelés: így zajlik a műtét

Negyvenéves kor felett egyre több embert érint az úgynevezett öregszeműség, ami miatt nehezebben tudnak fókuszálni a közeli tárgyakra.

2020. Július 03. 17:59, péntek | Helyi

Jól telik a nyár a Platán iskolás diákoknak

Strandolás, biciklizés, kézműves, sport és öko foglalkozások is színesítik a programok sorát a nyári szünidőben az Erzsébet-tábor résztvevőinek.

2020. Július 03. 16:46, péntek | Helyi

Még van lehetőség beiratkozni a művészeti iskolába